Λαϊκή Συσπείρωση: Να πούμε ΟΧΙ σε αυτόν τον νέο αντιλαϊκό κατήφορο

Επιστολή Ποτόλια-Βελισσάρη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου για τους συμβασιούχους

Ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης εδώ), η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον δήμο να σταθεί στο πλευρό των συμβασιούχων, μεριμνώντας για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται αλλά και τη μονιμοποίησή τους.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας (κεντρική φωτό) και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας Παναγιώτης Βελισσάρης ζητούν η Διοίκηση του δήμου να πάρει ξεκάθαρη θέση και να μη… σιωπήσει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Ποτόλια-Βελισσάρη προς τον κ. Γραμμένο.

Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων

«Η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού στέλνει τελεσίδικο μήνυμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους της χώρας στέλνονται στην ανεργία. Για πολλούς από αυτούς τους αμφισβητείται προκλητικά ακόμα και η πληρωμή τους για δουλειά, που ήδη έχουν παράσχει.

Μέσω αυτής της καταδικαστέας για τη Λαϊκή Συσπείρωση και απαράδεκτης, ως προς το περιεχόμενό της για τους ίδιους τους εργαζόμενους, απόφασης, “δικαιώνονται” τελικά εκείνες οι δημοτικές αρχές που έχουν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Μέσω αυτής της απόφασης βρίσκει διέξοδο διαφυγής η Κυβέρνηση, που έδρασε τυχοδιωκτικά με το θέμα των συμβασιούχων και το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά, σε κάλπικη αντιπαράθεση με την ΝΔ, και ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, ζήτημα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και αποτελεί ”διακαή πόθο” μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας επιτρέπεται να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε η πόλη και τα χωριά μας να γίνουν χωματερές το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε την απόλυση εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης γιατί το κράτος δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής στο Δήμο μας αλλά και στο σύνολο των Δήμων της χώρας, ώστε να καλυφτούν στοιχειωδώς οι ανάγκες. Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των ανέργων, που κτίζεται χρόνια τώρα, και που για τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι αιτία πολλών εργατικών ατυχημάτων.

Επιβάλλετε να πούμε όχι σε αυτόν το νέο αντιλαϊκό κατήφορο. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι έτσι και αλλιώς ενάντια στις απολύσεις, να συνταχτεί με όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που εναντιώνονται επίσης,  με το αίτημα της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της Κυβέρνησης να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να λειτουργήσει απρόσκοπτα και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ο Δήμος μας».