Παναγιωτόπουλος σε Καμμένο:«Δεν έχει δικαίωμα κανένας υπουργός να παίρνει τηλέφωνα στη φυλακή»

Εισήγηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και βολές κατά του υπουργού Άμυνας για το θέμα του επίμαχου τηλεφωνήματος σε ισοβίτη, κάνοντας λόγο για «επίδειξη θεσμικής ανευθυνότητας»

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορούσε την κύρωση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με εγκληματικές δραστηριότητες και την ενσωμάτωση σε αυτήν των Κοινοτικών Οδηγιών που αναφέρονται στις προϋποθέσεις τοποθέτησης ανηλίκων σε Ιδρύματα, στο δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας και στην προστασία θυμάτων της εγκληματικότητας.

Στις τοποθετήσεις του ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Νομού Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε σημαντικά τα νομικά κείμενα της Σύμβασης και των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπλουτίζουν την υφιστάμενη ελληνική νομοθεσία και, μεταξύ άλλων, επεκτείνουν ένα πλέγμα προστασίας στα θύματα της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα σε θύματα που εντάσσονται σε πιο ευάλωτες ομάδες και κυρίως στα παιδιά.

Με αφορμή τις πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν, ο κ. Παναγιωτόπουλος διατύπωσε για άλλη μια φορά την έντονη αντίθεσή του σε αυτή τη νομοθετική πρακτική της «βροχής» τροπολογιών και απηύθυνε παραίνεση στην κυβέρνηση να μην αδικεί με αυτόν τον τρόπο τα ελάχιστα αποδεκτά απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής νομοσχέδια που φέρνει για ψήφιση.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της δευτερολογίας του, αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα των ημερών, αυτό της τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως «δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας υπουργός να παίρνει τηλέφωνα στη φυλακή και να προσπαθεί να επηρεάσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση κάποια ποινική υπόθεση, οσοδήποτε σοβαρή και αν είναι. Έτσι όπως πάει ο κ. Καμμένος, σε λίγο θα καταστεί και μέρος της ουσίας της υπόθεσης ως μάρτυρας. Αλίμονο, δηλαδή, με αυτή την επίδειξη θεσμικής ανευθυνότητας».