«Καρφιά» Παπαφιλίππου σε Παναγιωτόπουλο με αφορμή το πόρισμα για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Αδικαιολόγητες οι «επιφυλάξεις» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο σύνταξης του πορίσματος, σύμφωνα με τον κ. Παπαφιλίππου

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017, ο Γιώργος Παπαφιλίππου τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση, κατά του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου «για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας στρεφόμενης κατά του Δημοσίου (άρθρο 256 Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 263α Π.Κ. και τον Ν.1608/1950) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (σύμφωνα με το Ν.2331/1995, όπως ισχύει), κατά την άσκηση των καθηκόντων του, στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην από 10.3.2017 πρόταση».

Όντας ο ίδιος μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με δηκτικό τρόπο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την τοποθέτηση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παναγιωτόπουλου που είχε προηγηθεί, δηλώνοντας «έκπληκτος» από το γεγονός ότι ο προλαλήσας συνάδελφός του (και συμπατριώτης) διατύπωσε «επιφυλάξεις» σχετικά με το πόρισμα.

Ο κ. Παπαφιλίππου υπενθύμισε στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι ο ίδιος είχε κληθεί παραπάνω από δύο φορές να καταθέσει τις όποιες παρατηρήσεις του πριν η Επιτροπή προχωρήσει στη σύνταξη του πορίσματος, ωστόσο δεν το έκανε, και αναρωτήθηκε γιατί αυτές του οι «επιφυλάξεις» δεν εκφράστηκαν κατά τον χρόνο που έπρεπε και αυτό έγινε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία Παπαφιλίππου. Η αναφορά του στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο τρίτο λεπτό: