Κωστής Σιμιτσής: «Όλα τα λεφτά στα γήπεδα και στα πανηγύρια»!

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης για το πού επιλέγει η Διοίκηση Τσανάκα να «ξοδέψει» τα χρήματα του δήμου Καβάλας

Τον τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση Τσανάκα διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών και τα κονδύλια -κρατικά ή ευρωπαϊκά- καταγγέλλει ο τ. δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν ενώ «οι δρόμοι είναι βομβαρδισμένοι, οι πλατείες κακοφωτισμένες και η δημοτική περιουσία αναξιοποίητη» να ξοδεύονται λεφτά «για γήπεδα και πανηγύρια».

Η ανακοίνωση Σιμιτσή-Ανοιχτής Πόλης γίνεται με αφορμή την έγκριση (κατά πλειοψηφία) από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας του Επιχειρησιακού Σχεδίου που κατέθεσε η διοίκηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

Όλα τα λεφτά στα γήπεδα και στα πανηγύρια

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιλέγει έργα με λάθος προτεραιότητα. Αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι αθλητικοί χώροι χρειάζονται συντήρηση όμως στις σημερινές συνθήκες η ιεράρχηση των αναγκών είναι διαφορετική. Αυτή την ιεράρχηση ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν εγκρίναμε το Επιχειρησιακό Σχέδιο που πρότεινε η ίδια η σημερινή διοίκηση. Ήδη έχει δεσμευτεί ένα πολύ μεγάλο ποσό για το Βερούλειο, έργο που ψηφίσαμε, ωστόσο το έργο αυτό θα απορροφήσει μεγάλο ποσοστό της ετήσιας ΣΑΤΑ.

»Με δρόμους βομβαρδισμένους, πλατείες κακοφωτισμένες και βρώμικες, δημοτική περιουσία αναξιοποίητη, είναι παράλογο να τοποθετούνται περισσότερα χρήματα σε έργα όπως αυτά που εισηγείται η διοίκηση (πχ νέο γήπεδο μπάσκετ στο Παληό, στο «Κοράλλι«) ενώ δεν γίνεται καμιά μελέτη για το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων απουσιάζει εντελώς από τον σχεδιασμό της διοίκησης, είτε πρόκειται για έργα αθλητισμού ή πολιτισμού ή υποδομών είτε για έργα ΔΕΥΑΚ».