Κριτική Σιμιτσή για τον δρόμο του Παληού: Ευθυνοφοβία, έλλειψη αποφασιστικότητας και προσήλωση στον τύπο έφεραν την καθυστέρηση

Ο τ. δήμαρχος αποδομεί τα αντανακλαστικά της Διοίκησης Τσανάκα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης στις «Γλάστρες»

Παρά τους «βαρύγδουπους τίτλους», οι εργασίες που εκτελέστηκαν στον δρόμο του Παληού, στο σημείο «Γλάστρες», δεν ήταν «ούτε μεγάλη ούτε σοβαρή δουλειά», σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος πίσω από την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του τοιχίου αντιστήριξης «βλέπει» έναν συνδυασμό «ευθυνοφοβίας, έλλειψης αποφασιστικότητας και προσήλωσης στον τύπο μάλλον παρά στην ουσία»…

Ο τ. δήμαρχος Καβάλας, με αφορμή το «άνοιγμα» του δρόμου την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 μετά από δυόμιση και πλέον μήνες (διαβάστε σχετικά εδώ), ανήρτησε ένα σχετικό σχόλιο στο facebook, χρησιμοποιώντας ως «όχημα» για την κριτική του τον τρόπο με τον οποίο η δική του Διοίκηση είχε αντιμετωπίσει τον τυφώνα που έπληξε την παραλιακή ζώνη της πόλης τον Σεπτέμβριο του 2013.

«Αν δεν κινηθείς στα όρια αναλαμβάνοντας τα ρίσκα», σημειώνει ο κ. Σιμιτσής, «το έργο θα είναι μικρό και θα έρθει με καθυστέρηση αφού προηγουμένως έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες πολίτες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Σιμιτσή.

Ήταν απλώς ένα μπάλωμα…

«Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013 ένας πρωτοφανής τυφώνας έπληξε την πόλη μας προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και έναν τουλάχιστο θάνατο. Μια ζώνη πλάτους 100 περίπλου μέτρων από τη Μεραρχία μέχρι το λιμάνι κυριολεκτικά ξυρίστηκε. Η πόλη έμοιαζε βομβαρδισμένη από τον άνεμο, πνιγμένη από την πολύωρη και δυνατή νυχτερινή βροχή.

Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την πόλη έτσι. Ο αλησμόνητος Τάσος Χατζηαναστασίου μάζεψε όλα τα συνεργεία και καθάρισαν τον τόπο με σκληρή δουλειά νύχτα – μέρα. Ωστόσο, υπήρχαν ανάγκες που δεν μπορούσαν να καλυφθούν απο τους ανθρώπους του Δήμου. Δέντρα ξερριζωμένα, κλαδιά σπασμένα που κρέμονταν πάνω από τα κεφάλια μας, επιγραφές που τραμπαλίζονταν από ψηλούς ορόφους. Ζητήσαμε από την Υπηρεσία και μας βρήκαν εξωτερικά συνεργεία με εργάτες και μηχανολογικό εξοπλισμό για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Έγινε κι αυτό. Στο τέλος της εβδομάδας τίποτε δεν έδειχνε την καταστροφή που χτύπησε την Καβάλα.

Όπως ήταν φυσικό οι τυπικές διαδικασίες πήγαν λίγο πίσω. Ωστόσο ολοκληρώθηκαν κι αυτές και ο Επίτροπος δέχτηκε τη νομιμότητα των δαπανών.

Όλα λοιπόν πήγαν καλά;
Όχι βέβαια.
Όπως πάντα στην (ελληνική) ιστορία, υπήρξε και στη συγκεκριμένη περίπτωση η … “καλοπροαίρετη και υπέρ της τυπικότητας” καταγγελία. Η οποία προκάλεσε έρευνες, πειθαρχικές διώξεις, τιμωρίες. Από τη σημερινή δήμαρχο επιβλήθηκε στέρηση μισθού σε αρκετούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου και των Προμηθειών, πολύ απλά γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους και απάλλαξαν την Καβάλα από τα προβλήματα που προκάλεσε ο τυφώνας.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί η ζημιά στις Γλάστρες χρειάστηκε σχεδόν τρεις μήνες για να διορθωθεί. Ούτε μεγάλη ήταν ούτε οι τσιμεντενέσεις είναι σοβαρή δουλειά παρά τον βαρύγδουπο τίτλο. Η δε άσφαλτος που στρωνόταν μέρες ολόκληρες, ήταν απλώς ένα μπάλωμα. Αυτό που προκάλεσε την καθυστέρηση ήταν ο συνδυασμός ευθυνοφοβίας, έλλειψης αποφασιστικότητας και προσήλωσης στον τύπο μάλλον παρά στην ουσία.
Αν όμως δεν κινηθείς κοντά στα όρια αναλαμβάνοντας τα ρίσκα, το έργο θα είναι μικρό και θα έρθει με καθυστέρηση αφού προηγουμένως έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες πολίτες».