Ο Βαγγέλης Παππάς καλεί τη Δημοτική Αρχή να «καθαρίσει» την πλατεία Ελευθερίας

Ο επικεφαλής της ΚΑΠ ζητά από τη Διοίκηση Τσανάκα να σταματήσει να είναι η κεντρική πλατεία η «γειτονιά των Ρομά»

Να περιφρουρήσει την ευπρεπή εικόνα του κεντρικότερου σημείου της Καβάλας και να «σώσει» τον χαρακτήρα της τουριστικής πόλης ζητά από τη Διοίκηση Τσανάκα ο Βαγγέλης Παππάς, κάνοντας λόγο για ανάγκη επιβολής σε όλους του σεβασμού που αρμόζει στον δημόσιο χώρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις εξαγγελίες της Διοίκησης του δήμου Καβάλας για τη διάθεση κονδυλίων για την εκπόνηση μελέτης εξωραϊσμού της πλατείας Ελευθερίας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΚΑΠ-Βαγγέλη Παππά.

Κεντρική πλατεία, η γειτονιά των Ρομά

«Είναι γεγονός ότι πάρα πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί στη ∆ήμαρχο στα προ ημερησίας θέματα και έχουμε ζητήσει να μπει ένα τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. ∆υστυχώς όμως ούτε εμείς αλλά ούτε και οι δεκάδες καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας είμαστε ικανοί να πείσουμε τη ∆ήμαρχο να λάβει μέτρα και να επιβάλει τον ευπρεπισμό της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Επειδή τελευταία αποφασίστηκε στο ∆ημοτικό συμβούλιο μεταφορά κονδυλίου για μελέτη εξωραϊσμού της κεντρικής πλατείας. Απορούμε με το σκεπτικό της διοίκησης του ∆ήμου, τι ξοδεύουμε χρήματα για κάτι που αύριο θα μας δημιουργεί εικόνες άσχημης χρησιμοποίησης και στην ουσία θα έχουμε αγνοήσει τις συνεχείς διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας που περιμένουν μάταια να εισακουσθούν, αλλά ο ∆ήμος δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσει την ευπρεπή εικόνα του κεντρικότατου σημείου σε μια πόλη που θέλει να προβάλλεται ως τουριστικός προορισμός.

Καλούμε τη ∆ήμαρχο εδώ και τώρα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ευπρεπισμού της κεντρικής πλατείας, πριν προβεί σ’ οποιαδήποτε ενέργεια ανακαινίσεως αυτής.

Η Καβάλα δεν μπορεί να ανέχεται άλλο καταστάσεις ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς. Η Καβάλα πρέπει και μπορεί να γίνει πιο όμορφη και τουριστική πόλη. Πραγματικά, αν αυτό θέλουμε πρέπει να επιβάλουμε σ’ όλους να σέβονται την ωραία εικόνα της πόλης μας».