Κριτική Μάκη Παπαδόπουλου για τον τρόπο διοργάνωσης του συλλαλητηρίου ενάντια στα διόδια

Ο Τόπος της Ζωής μας επιμένεια στη διοργάνωση παράλληλων κινητοποιήσεων από όλους τους θιγόμενους από τα σχέδια της Εγνατία Οδός ΑΕ δήμους

Μια μερά μετά την πραγματοποίηση της πανκαβαλιώτικης διαμαρτυρίας στον κόμβο του Αγίου Σίλα επί της Εγνατίας Οδού ενάντια στη δημιουργία νέου μετωπικού σταθμού διοδίων, ο Μάκης Παπαδόπουλος ασκεί μέσω γραπτής ανακοίνωσης κριτική τόσο για τον τρόπο διοργάνωσης του συλλαλητηρίου όσο και για το γεγονός ότι οι Καβαλιώτες δεν έδωσαν μαζικά το «παρών» (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επισημαίνει ότι η «χλιαρή» συμμετοχή των δημοτών θα πρέπει να μας προβληματίσει, ενώ αίσθηση προκαλεί η επισήμανσή του ότι «δεν υλοποιήθηκαν σωστά και αποτελεσματικά ορισμένα από όσα συμφωνήθηκαν» στη διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί με στόχο την οργάνωση της διαμαρτυρίας.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος εμμένει στην πρόταση που εδώ και καιρό έχει υποβάλει, που αφορά στην παράλληλη «δράση» με άλλους, όμορους ή μη, δήμους που «θίγονται» από την εγκατάσταση των νέων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού (διαβάστε την πρόταση εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Επιμένουμε στην πρότασή μας για συλλογικές αντιδράσεις από όλους τους Δήμους που θίγονται

«Το αποτέλεσμα της κινητοποίησης της Τετάρτης 19 Ιουλίου ενάντια στα νέα διόδια στην Εγνατία οδό δεν έδωσε το μήνυμα που θέλαμε, ένα μήνυμα δυναμικό και ισχυρό, και οφείλουμε να προβληματιστούμε για αυτό.

  1. ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ:ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΟΤΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, γνωρίζοντας ότι ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ “ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ” ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει για τις μορφές αντίδρασης που θα κληθούμε στη συνέχεια να επιλέξουμε. 
  2. Η κινητοποίηση της Τετάρτης είχε οργανωτικές αδυναμίες: ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. 
  3. ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ, ώστε η αντίδραση να είναι πιο δυναμική και ισχυρή: ηπρότασή μας, ενώ έγινε δεκτή στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, δεν υλοποιήθηκε τελικά με ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής. Προτείνουμε στις νέες δράσεις που θα οργανωθούν να συμμετέχουν σύσσωμα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που θίγονται, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι αντιδρούν μαζικά οι εκπρόσωποι των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».