Α. Νεφελούδης για το «ναυάγιο» της τριμερούς για ΒΦΛ: Η εργοδοσία εξουδετέρωσε και το τελευταίο ίχνος του όπου ενδεχόμενου συμβιβασμού

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για «ευκαιρία» και συνιστά «ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

Mία ακόμη δημόσια τοποθέτηση έρχεται να προστεθεί σε αυτές που εκδόθηκαν στον απόηχο της ακύρωσης της τριμερούς συμφιλιωτικής σύσκεψης στο Υπουργείο Εργασίας για τη ΒΦΛ (διαβάστε σχετικά εδώ), αυτήν τη φορά από κάποιον άμεσα «εμπλεκόμενο». Μετά τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ (διαβάστε την εδώ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας (διαβάστε την εδώ), ο άνθρωπος ο οποίος συγκάλεσε τη σύσκεψη, ο Ανδρέας Νεφελούδης «μιλάει» δημόσια για το «ναυάγιο» της περασμένης Δευτέρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, αφού παραθέτει την «αμαρτωλή» λίστα των νομικών και οικονομικών «εκκρεμοτήτων» (sic) της εργοδοσίας των Λιπασμάτων, κάνει λόγο για μια… «ευκαιρία» που κερδήθηκε από τη μη πραγματοποίηση της τριμερούς παρέμβασης, προφανώς εννοώντας ότι ίσως σταθεί αφορμή για την έναρξη κάποιων επιπλέον «κινήσεων» από την κυβέρνηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Νεφελούδη.

Συνεχίζουν να προκαλούν…

«Η χθεσινή προκλητική στάση της ELFE και των παρένθετων εταιρειών, να μην προσέλθουν στο διάλογο της συμφιλιωτικής συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη, ούτε ήταν απρόσμενη, απλώς κατέδειξε για μια ακόμη φορά το πώς αυτή η εταιρεία αντιλαμβάνεται τους κανόνες, τις νόμιμες διαδικασίες και τους θεσμούς.

Σε μια περίοδο που ΟΛΑ κρίνονται για το μέλλον της εταιρείας, η διοίκησή της συνεχίζει να προκαλεί, δείχνοντας πόσο λίγη είναι για τη σοβαρότητα των στιγμών, απλώς εκτίθεται ακραία. Αυτό βαραίνει ακόμα περισσότερο για τις άμεσες αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν.

Με δύο λόγια, μια εταιρεία που βαρύνεται: 

  • με την παράνομη χρήση του λιμανιού, 
  • με σειρά παρένθετων εταιρειών – μαϊμού, 
  • με αίολες ως και ανύπαρκτες (στα πλαίσια της έννομης τάξης) μελέτες ασφαλείας, 
  • με διασπασμένη την ενιαία, όταν εκδόθηκε, άδεια περιβαλλοντικών όρων, 
  • με ανύπαρκτες έδρες των παρένθετων εταιρειών, 
  • με σωρεία δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της, 
  • με τεράστια χρέη σε ΕΦΚΑ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και Τράπεζες,
    με ελεγχόμενες διαδικασίες ενοικίασης και εκμετάλλευσης δημόσιου χώρου, 
  • που λειτουργεί προσωρινά με αναστολή απαγόρευσης αδειοδότησης και 
  • με την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να έχει δεσμεύσει την περιουσία του ιδιοκτήτη της, 

απλώς με αυτή τη στάση της εξουδετέρωσε και το τελευταίο ίχνος του όποιου ενδεχόμενου συμβιβασμού για το μέλλον και τη βιωσιμότητά της.

Η χθεσινή μέρα ίσως και να ήταν η ευκαιρία. Συνιστούμε ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όσο είναι δυνατό, αυτές τις στιγμές».