ΚΚΕ Καβάλας: Προφεστιβαλική εκδήλωση στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στις 21:00 στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στα Ποταμούδια-Θα μιλήσει το μέλος της ΕΠ ΑΜ-Θ του ΚΚΕ Βαγγέλης Φρυδάς και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα γίνει στην Καβάλα στο πάρκο Φαλήρου, το οποίο φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 στις 21:00 στην αυλή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας στα Ποταμούδια με τη προφεστιβαλική εκδήλωση.

Η «πρόγευση» του 43ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από το μέλος της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ Βαγγέλη Φρυδά, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργεί, επίσης, έκθεση βιβλίου από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», παιδότοπος και ταβέρνα.

Διαβάστε το μήνυμα της ΚΝΕ ενόψει του 43ου Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με μεράκι, συλλογική, εθελοντική δουλειά χιλιάδων νέων. Είναι πλέον θεσμός, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός, μέσα και από τις δεκάδες στάσεις προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Παραμένει νέο γιατί προβάλλει τη μοναδική διέξοδο της νεολαίας απέναντι στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οι εκμεταλλευτές, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και οι κυβερνήσεις τους συνεχίζουν να ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο και ευαγγελίζεται τη «δίκαιη» ανάπτυξη στην οποία συμφωνούν όλα τα αστικά κόμματα.

Τσακίζουν τα δικαιώματα και τα όνειρά μας για την ανάπτυξη και τα κέρδη των λίγων. Την ίδια στιγμή εντείνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστών για το ποιος θα εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο από τις αγορές, τα κέρδη και τα εδάφη. Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν τα αφεντικά με τα κόμματά τους, είτε με το «καλό», είτε με τα μαντρόσκυλά τους, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που φτύνουν ναζιστικό δηλητήριο.

Ειδικά φέτος που συμπληρώνονται 100 χρόνια της μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, παίρνουμε θάρρος από το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Για να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό. Για να παλέψουμε για τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, εκμετάλλευση.