Σιμιτσής σε Τσανάκα: Τα στελέχη σας είπανε ψέματα για τη διακοπή νερού σε ΔΕΠΟΣ και Άγιο Λουκά!

Με μια «ανοιχτή» επιστολή προς τη δήμαρχο Καβάλας ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης θέτει σειρά ερωτημάτων για την «ετοιμότητα» της ΔΕΥΑΚ εν μέσω θέρους

Σον απόηχο των δύο παρατεταμένων διακοπών υδροδότησης που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 σε δύο μεγάλες συνοικίες της Καβάλας, τη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) και τον Άγιο Λουκά (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ και εδώ) αλλά και της δημόσιας «συγνώμης» του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου τόσο για την καθυστέρηση της αποκατάστασης όσο και για την έλλειψη ενημέρωσης των κατοίκων (διαβάστε την εδώ), ο Κωστής Σιμιτσής θέτει στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα σειρά ερωτημάτων σχετικά.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κάνει αρχικά λόγο για μια «αδέξια και άστοχη» προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών αιτιών των διακοπών υδροδότησης από στελέχη της Διοίκησης Τσανάκα και κατόπιν ζητά να μάθει αν έχουν γίνει μια σειρά από κινήσεις που θα μπορούσαν να «θωρακίσουν» την πόλη από μελλοντικές βλάβες που θα μπορούσαν να «κοστίσουν» ακριβά στην πόλη εν μέσω θέρους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της «ανοιχτής επιστολής προς τη δήμαρχο» του Κωστή Σιμιτσή.

Γνωρίζει και συγκαλύπτετε ή αγνοείτε τα προβλήματα; 

«Αξιότιμη Δήμαρχε,
Η πολύωρη διακοπή στην υδροδότηση δύο μεγάλων συνοικιών της πόλης μας επιχειρήθηκε από στελέχη σας να αποδοθεί στη ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ). Αποδείχτηκε πως έλεγαν ψέματα. Καμιά διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος δεν συνέβη την ημέρα εκείνη. Κάτι άλλο συνέβη λοιπόν και η προσπάθεια απόκρυψης ήταν αδέξια και άστοχη.

Διακοπές και βλάβες πάντοτε μπορούν να συμβούν. Ιδίως όταν το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο και η ζήτηση νερού υψηλή. Για τον λόγο αυτόν συντηρούσαμε συνεχώς και με εξειδικευμένο προσωπικό τα μηχανήματα και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Για τον ίδιο λόγο τοποθετήσαμε για πρώτη φορά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη στο κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ στα Αμισιανά (δεν υπήρχαν, το ξέρετε;) και αντικαταστήσαμε τον ηλεκτρολογικό πίνακα.

Γνωρίζετε πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στο κεντρικό αντλιοστάσιο; Γνωρίζετε πόσες αντλίες λειτουργούν σήμερα; Γνωρίζετε αν κάποια ή κάποιες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας; Αναλογίζεστε τι θα συμβεί σε όλη την πόλη καλοκαιριάτικα αν βγουν εκτός μάχης οι υπόλοιπες αντλίες που τώρα λειτουργούν οριακά; Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία; Τι ζημιά που θα υποστούν τα νοσοκομεία, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα; Όλοι όσοι βρισκόμαστε σ’ αυτή την πόλη;

Αξιότιμη δήμαρχε,
Ζητάμε να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος και να τη θεραπεύσεις αμέσως και χωρίς χρονοτριβή, χωρίς συγκαλύψεις ή μετάθεση ευθυνών αλλά με ειλικρίνεια, παρρησία και ευαισθησία για το κοινωνικό σύνολο της πόλης μας».