Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσανάκα: Η δήμαρχος ζήτησε λύσεις στα προβλήματα της Καβάλας από τον «αυριανό πρωθυπουργό της χώρας» (φωτογραφίες)

Αναφορά στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται ο τόπος αλλά και έκκληση για βοήθεια να μην «κλείσει» το εργοστάσιο της ΒΦΛ - Κατ' ιδίαν συνάντηση μίας περίπου ώρας στο Δημαρχείο

Με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 στο Δημαρχείο της πόλης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Νομό.

Κατά τη συνάντηση η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την Καβάλα, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να μεριμνήσει «ως αυριανός πρωθυπουργός», όπως είπε η δήμαρχος, ώστε να λυθούν.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο θέμα του κάθετου οδικού άξονα Ε61, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αναπτυξιακό εργαλείο για τον δυτικό κορμό της Περιφέρειας», στην περιμετρική της Καβάλας, λέγοντας ότι «χωρίς την περιμετρική, χαθήκαμε», στο θέμα των νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στη σύνδεση του λιμανιού Φίλιππος Β’ με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Αν γίνουν αυτά, εμείς δε χρειαζόμαστε τίποτα. Μόνοι μας θα φύγουμε μπροστά», τόνισε η κ. Τσανάκα, αφού επισήμανε ότι οι παραπάνω παράμετροι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το «ισχυρό χαρτί» της Καβάλας που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό.

Επίσης, η δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τα ζητήματα που άπτονται της αξιοποίησης εμβληματικών κτιρίων της πόλης, όπως είναι οι καπναποθήκες, το παλιό νοσοκομείο και το παλιό δικαστικό μέγαρο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Καλαμίτσας, «για την οποία παλεύουμε εδώ και 3 χρόνια απέναντι σε μια εκδικητική ΕΤΑΔ», όπως είπε η κ. Τσανάκα.

Η δήμαρχος έκανε ξεχωριστή μνεία και για το θέμα του εργοστασίου της ΒΦΛ ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να βοηθήσει ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο, «διότι δε μας έχει μείνει άλλη βιομηχανία πέρα από τη ΒΦΛ και την Καβάλα Oil», ανέφερε η κ. Τσανάκα.

«Αν γίνουν τα παραπάνω, θα τα καταφέρουμε… Με λίγη βοήθεια και από εσάς, όταν με το καλό θα γίνεται πρωθυπουργός… Γιατί μιλάω στον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας», ανέφερε η κ. Τσανάκα.

Στη συνέχεια παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη μια σειρά από συμβολικά δώρα, όπως ένα κάδρο με το δημαρχείο Καβάλας αποτυπωμένο με υδατογραφία και έναν τόμο που αφορά στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Τσανάκα είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση για περίπου μία ώρα κατά την οποία συζήτησαν διεξοδικότερα τα προαναφερόμενα θέματα που έθεσε η κ. Τσανάκα.