Ο Μάκης Παπαδόπουλος καταγγέλλει οικογενειοκρατία στη Διοίκηση Τσανάκα και αποκαλεί «πολιτικό γυρολόγο» τον Νίκο Ξανθόπουλο

«Σκληρή» κριτική στη Δημοτική Αρχή από τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας

Σε συνέντευξή του στο ALHA Radio 88.6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, ο Μάκης Παπαδόπουλος μίλησε για διάφορα τρέχοντα θέματα που αφορούν στον δήμο Καβάλας, ασκώντας για άλλη μια φορά δριμεία κριτική στη Διοίκηση Τσανάκα χωρίς να φείδεται χαρακτηρισμών για την ίδια και τους συνεργάτες της.

Ο επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα η διοίκηση του δήμου θα ανακοινώσει αύξηση δημοτικών τελών, αιτιολογώντας τη θέση του αυτή εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της αδυναμίας της δημάρχου να παρακολουθήσει τη λειτουργία του δήμου!

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του:

Η κ. Τσανάκα πορεύεται με βήματα αργά…

«Εδώ και 3 χρόνια υπάρχει μια φοβερή κακοδιαχείριση από τη διοίκηση Τσανάκα. Η αύξηση στο τέλος για τα σκουπίδια έρχεται, όσο δεν κάνουμε καλή διαχείριση σκουπιδιών, όσο έχουμε μεγαλύτερο  όγκο σκουπιδιών από τις διεθνείς προδιαγραφές στον ΧΥΤΑ, όσο δεν συμμορφωνόμαστε στις κοινοτικές οδηγίες. Δεν λειτουργεί η ανακύκλωση όπως πρέπει, όταν μέσα στο κέντρο της πόλης υπάρχει τόσο αυξημένη κατανάλωση και δεν υπάρχει επαρκής αριθμός κάδων. Όταν σε όλες τις συνοικίες δεν υπάρχουν κάδοι, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν κάνουμε σωστή ανακύκλωση. Το 6% που τώρα ανακυκλώνουμε, πρέπει να γίνει 50%. Η κ. Τσανάκα πορεύεται με βήματα αργά και θέλω να προλάβω, να απαλλάξω τους δημότες από τα τέλη που θα έρθουν».

Δεν έχουμε να πιούμε ποιοτικό νερό και ξοδεύουμε χρήματα σε… πανηγυράκια!

«Μας είπαν ψέματα για τη διακοπή του νερού. Η ΔΕΗ διαψεύδει και τον κ. Ξανθόπουλο και την κ. Τσανάκα. Δεν δέχομαι από έναν πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να κάνει διαπιστώσεις ότι υπάρχει ένας  πεπαλαιωμένος εξοπλισμός. Δεν με ενδιαφέρει. Ξέρετε τι είναι να μην έχουμε νερό ή να μην έχουμε ποιοτικό νερό, για να ξοδεύουμε σε πανηγυράκια; Η δήμαρχος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη λειτουργία του δήμου, μάλλον πέφτει σε παγίδες των συνεργατών της. Είπε ψέματα ο κ. Ξανθόπουλος, η ίδια το ερεύνησε; Είπε και αυτή ψέματα».

Ξοδεύουν χρήματα γιατί… νομίζουν ότι το 2019 θα ξαναβγούν!

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός δαπανών και κάθε τι που δίνεται δεν ξέρουμε την ανταποδοτικότητά του. Όλα γίνονται πρόχειρα, πηγαίνουμε σε Εκθέσεις. Ξέρουμε την ανταπόκριση; Δεν ξέρουμε το αντίκρισμα, για να μπορούμε να βγάλουμε και συμπεράσματα. Ξοδεύουν τα χρήματα των καβαλιωτών γιατί νομίζουν ότι το 2019 θα ξαναβγούν»!

Η οικογενειοκρατία, το πελατειακό σύστημα και ο πολιτικός… γυρολόγος

«Δυστυχώς δημιουργούμε πελατειακό σύστημα. Το ίδιο γίνεται και με τα δίμηνα. Οικογενειοκρατία επικρατεί στο δήμο Καβάλας, η δήμαρχος, αν και έχουμε τόσα ικανά στελέχη, έβαλε τον κ. Ξανθόπουλο στη ΔΕΥΑΚ, πολιτικό γυρολόγο τον λέω εγώ, έβαλε τη νύφη της, που είναι δικηγόρος  για τις υποθέσεις της ΔΕΥΑΚ,  από την άλλη ο κ. Φιλόσολου είναι αντιδήμαρχος. Οικογενειοκρατία έχουμε, τα έχω πει αυτά πολλές φορές  με το όνομά τους».