Διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό τους από το «τοπικό νεοδημοκρατικό διευθυντήριο»

«Χρεώνουν» πολιτικό και κοινωνικό αυτισμό στη Δημοτική Αρχή που δεν τους κάλεσε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Προκόπιο

Οι τρεις κυβερνητικοίο βουλευτές της Καβάλας δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017 (διαβάστε σχετικά εδώ) με θέμα την απόδοση τιμών στον μακαριστό Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιο, όπως καταγγέλλουν οι κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου.

Σημειώνεται ότι στο Δημαρχείο το «παρών» έδωσαν τόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Είθισται η απώλεια να ενώνει

«Όμως ούτε αυτή η στοιχειώδης παραδοχή δεν τηρήθηκε από τη Δήμαρχο Καβάλας, κ. Τσανάκα, καθώς, για μια ακόμη φορά, αθέτησε την ανθρώπινη και θεσμική υποχρέωσή της να μας ενημερώσει και βεβαίως να μας καλέσει στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε το Σάββατο 29 Ιουλίου εξαιτίας του αιφνίδιου θανάτου του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Οι ”προφάσεις εν αμαρτίαις” περί αυτόκλητης παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, μόνο θυμηδία, αντί της δικαιολογημένης οργής, μας προκαλεί.

Είναι καιρός να αντιληφθεί η κ. Δήμαρχος και το τοπικό νεοδημοκρατικό διευθυντήριο ότι η Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας δεν αποτελεί μονοεδρική περιφέρεια.

Η λογική του ”αν η πραγματικότητα δεν μας εξυπηρετεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα” αποδεικνύει πολιτικό και κοινωνικό αυτισμό.

Ευχόμαστε ταχεία ίαση».

Συλλυπητήρια δήλωση του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

«Η είδηση της αιφνίδιας αποδημίας του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου, γέμισε με οδύνη το χριστεπώνυμο πλήθος. Η πνευματική ποιμαντορία τεσσάρων και πλέον δεκαετιών διακόπτεται με τον αδόκητο θάνατό του. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και στην Εκκλησία μας που στερείται τον τοπικό ποιμενάρχη της».