Απάντηση Σιμιτσή σε Ξανθόπουλο: Η ΔΕΥΑΚ είχε Γενικό Διευθυντή επί… 8 χρόνια!

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας «υποπτεύεται» ότι η διοίκηση Τσανάκα όρισε Γενικό Διευθυντή στην Επιχείρηση όχι για να δουλέψει καλύτερα η Υπηρεσία αλλά για να ψαλιδιστούν οι εξουσίες του προέδρου της Νίκου Ξανθόπουλου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καβάλας έχει πλέον Γενικό Διευθυντή, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ για την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ να ορίσει Γενικό Διευθυντή εδώ).

Οι δηλώσεις, όμως, του προέδρου της Επιχείρησης Νίκου Ξανθόπουλου στο KAVALA POST ότι η νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ήταν αυτή που αναθεώρησε το Οργανόγραμμα της Επιχείρησης, ώστε να προβλέπεται αυστηρά ο ορισμός Γενικού Διευθυντή ώθησε τον τέως δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή να αναρτήσει μια δήλωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, θέλοντας να αντικρούσει τα λεγόμενα του κ. Ξανθόπουλου, με επιχειρηματική «προμετωπίδα» τον ισχυρισμό ότι «η ΔΕΥΑΚ από το 2007 μέχρι το 2014 είχε Γενικό Διευθυντή».

Παράλληλα, σχολιάζει πως «ό,τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ είναι μικρογραφία όσων συμβαίνουν στον Δήμο», κάνοντας λόγο για «ψέματα και ανακρίβειες των ανθρώπων της σημερινής διοίκησής του», ενώ δηλώνει ότι κίνητρο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα για τον ορισμό Γενικού Διευθυντή στην Επιχείρηση «δεν ήταν να δουλέψει καλύτερα η Υπηρεσία αλλά να ψαλιδιστούν οι εξουσίες του προέδρου της».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του τέως δημάρχου Καβάλας

Μου λένε να πάψω να ασχολούμαι με τα ψέματα και τις ανακρίβειες των ανθρώπων της σημερινής διοίκησης του Δήμου. Εγώ επιμένω: «ό,τι συμβαίνει στη ΔΕΥΑΚ, είναι μικρογραφία όσων συμβαίνουν στον Δήμο».

Και απαντώ: Γενικό Διευθυντή η ΔΕΥΑΚ είχε επί 8 χρόνια, από το 2007 μέχρι το 2014. Ήταν ο Γιάννης Χατζηιωάννου, που προσλήφθηκε με δημόσια προκήρυξη. Όταν τερματίστηκε η θητεία του (μαζί με τη δική μου) στις 31.8.2014, δεν αποδέχθηκε την πρόταση της κ. Τσανάκα να συνεχίσει (το έχει αποκαλύψει η ίδια δημόσια). Αμέσως μετά η μεταβατική διοίκηση του δικού μου συνεργάτη – προέδρου της ΔΕΥΑΚ Χρήστου Τσοχαταρίδη όρισε υπηρεσιακό Γενικό Διευθυντή, τον Κώστα Βουλγαράκη, αρχαιότερο και με πιο υψηλό βαθμό υπάλληλο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος όμως έμεινε στη θέση λίγους μήνες.

Για τρία σχεδόν χρόνια η διοικητική μηχανή της ΔΕΥΑΚ ήταν ακέφαλη παρά τις δικές μας παραινέσεις προς τη δήμαρχο. Επιτέλους μας άκουσε. Φοβάμαι ότι, δυστυχώς, αυτό έγινε όχι για να δουλέψει καλύτερα η Υπηρεσία αλλά για να ψαλιδιστούν οι εξουσίες του προέδρου.