Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Ασημακοπούλου

Τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. κ. Τσακίρης και Καραγιώργης διαπίστωσαν τη θέληση των προσφύγων για την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, καθώς και την αρτιότητα των εγκαταστάσεων της δομής

Επίσκεψη ενημέρωσης στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας (Τοπικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης-ΤΟΣΚΕΔΠ) στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 16 Αυγούστου 2017 ο Αναπληρωτής Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφύγων του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τσακίρης Γ. και ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού του κινήματος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ κ. Καραγιώργης Α.

Τα στελέχη του κινήματος υποδέχθηκε ο Συντονιστής του ΤΟΣΚΕΔΠ Αντ/χης Στεργιούλης Θ. ενώ ακολούθησε συνάντηση ενημέρωσης τόσο από τον ίδιο όσο και από την υπεύθυνη και τη νομική σύμβουλο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που εργάζονται στην δομή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε στα συνολικά 75 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα της δομής, φιλοξενούνται σήμερα 344 άτομα, εκ των οποίων 27 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στην πλειοψηφία τους με χώρες καταγωγής τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, πλήρως ταυτοποιημένοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις για την παροχή σε αυτούς του καθεστώτος ασύλου, κάτι που αναμένεται να κάνουν και όσοι ακόμη δεν έχουν ασκήσει αυτό το δικαίωμα.

Η επίσκεψη συνεχίσθηκε με μία ξενάγηση στους χώρους της δομής φιλοξενίας, στους οποίους λειτουργεί μία μικρή σχολική μονάδα, με έντονα εκπεφρασμένη τη θέληση των προσφύγων για την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στους χώρους διαμονής των ασυνόδευτων ανηλίκων και σε ένα κενό διαμέρισμα, όπου και διαπιστώθηκε η αρτιότητα του οικιακού εξοπλισμού των διαμερισμάτων της δομής για τη φιλοξενία οικογενειών, σε μία ομολογουμένως από τις καλύτερες στην Ελλάδα ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων.