Σε Αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Καβάλας στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Γιώργος Τσακίρης και Γιώργος Χαρπαντίδης συναντήθηκαν με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη Δήμητρα Τσανάκα

Διαδοχικές συναντήσεις ενημέρωσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχαν το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιώργος Χαρπαντίδης και Γιώργος Τσακίρης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο, συζητήθηκε πληθώρα ζητημάτων που αφορούν κυρίως τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού, όπως η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού για την μεταφορά αγροτικών προϊόντων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», οι δυνατότητες δημιουργίας νέας μαρίνας για την προσέλκυση τουρισμού yachting, αλλά και θέματα όπως αυτό του αρδευτικού δικτύου της Δυτικής Πεδιάδος Νέστου, της ολοκλήρωσης των έργων στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και του φράγματος Μαρμαρά, και η ανάγκη ύπαρξης μελέτης αρδευτικού δικτύου του φράγματος, η Β΄ Φάση του Αλιευτικού Καταφυγίου του πρώην Δήμου Ορφανού, η δημιουργία ταμιευτήρων άρδευσης στους Φιλίππους και στις Κρηνίδες, αλλά και η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης μελέτης διαχείρισης υδατικών πόρων για τα τενάγη Φιλίππων.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τα στελέχη του κινήματος κ.κ. Χαρπαντίδης και Τσακίρης, δεσμεύθηκαν για την προώθηση όλων ζητημάτων που συζητήθηκαν προς τα κέντρα των αποφάσεων, επιδιώκοντας όσο το δυνατό πιο άμεσες και πρακτικές λύσεις.

Αμέσως μετά, η Δήμαρχος κα. Τσανάκα, αν και με αρκετά σφιχτό πρόγραμμα συναντήσεων, υποδέχθηκε τα στελέχη του κινήματος των ΑΝ.ΕΛΛ. στο Δημαρχιακό μέγαρο. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν θέματα όπως (μεταξύ άλλων) η εξέλιξη του ζητήματος παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» στον δήμο Καβάλας και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την παραλία της Καλαμίτσας και την ΕΤΑΔ.

Λόγω της πληθώρας των θεμάτων που προέκυψαν προς συζήτηση αλλά και του σφιχτού προγράμματος συναντήσεων που έπρεπε να πραγματοποιήσει η κα Δήμαρχος, συμφωνήθηκε από κοινού η επανάληψη της συνάντησης για την επόμενη εβδομάδα.

Δελτίο Τύπου