Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το τροχαίο και την παρανομία που… δεν ήταν παρανομία!

Γραπτή δήλωση του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει... σωσίβιο σοβαρότητας σε όσα ΜΜΕ έσπευσαν να τον «σταυρώσουν» για ένα «καθημερινό συμβάν»

Το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 o Δημήτρης Εμμανουηλίδης ενεπλάκη σε ατύχημα κινούμενος με το αυτοκίνητό του στο κέντρο της Καβάλας. Το τροχαίο απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί «σοβαρό», αφού ο «απολογισμός» του ήταν σχετικά ασήμαντες υλικές ζημιές και, λογικά, το ζήτημα θα έπρεπε να έχει λήξει εκεί.

Για… κακή τύχη του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ όμως, ένας πολίτης τον φωτογράφισε με το κινητό του και ανέβασε το στιγμιότυπο στη Σελίδα του facebook «Παγίδες Πεζών στην Καβάλα» με την επισήμανση-λεζάντα ότι ο κ. Εμμανουηλίδης τράκαρε ενώ προσπαθούσε να κάνει παράνομα αναστροφή και να εισέλθει -επίσης παράνομα– σε… μονόδρομο!

Σημείωση: Η σχετική ανάρτηση έχει «κατέβει» από τη Σελίδα!

Την ανάρτηση του facebook «σήκωσε» αρχικά ένα ειδησεογραφικό site της Καβάλας κάνοντάς την «θέμα» με κεντρική ιδέα το ότι ένας βουλευτής δεν σέβεται και δεν υπακούει στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατόπιν, το «ρεπορτάζ» αναπαράχθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από σχεδόν όλα τα «μεγάλα» αθηναϊκά portals τα οποία και αμέσως δημιούργησαν «θέμα»… πολιτικό και «κρέμασαν στα μανταλάκια» τον κ. Εμμανουηλίδη, «βλέποντας» στο τροχαίο του μία ακόμη «χρυσή ευκαιρία» αποδόμησης του… ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς!

Πράγματι, αν δει κανείς τη φωτογραφία και διαβάσει την περιγραφή της -δίχως να έχει στη διάθεσή του κάποια αξιόπιστη και «από πρώτο χέρι» μαρτυρία του τι ακριβώς συνέβη μπροστά από το πάρκινγκ της «Ροδόπης» το πρωί της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017- μπορεί κάλλιστα μέχρι και να πιστέψει ότι η «καταγγελία» ισχύει. Όμως η αλήθεια απέχει αρκετά από τις… εντυπώσεις.




Μια πρώτη τέτοια «κατάθεση» έκανε ο ίδιος ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης το βράδυ της ίδιας μέρας μιλώντας στο KAVALA POST (διαβάστε τη δήλωσή του εδώ). Σήμερα, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο ζήτημα για να υπερασπιστεί, ως οφείλει, τον εαυτό του και με γραπτή ανακοίνωση βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κ. Εμμανουηλίδης τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε την πρόθεση να εισέλθει αντικανονικά στην οδό Μητροπόλεως και παραδέχεται ότι επιχείρησε αναστροφή η οποία όμως δεν απαγορεύεται από τον ΚΟΚ (σ.σ. αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει διπλή γραμμή). Την ίδια στιγμή καταφέρεται κατά των ΜΜΕ που έσπευσαν να «καταδικάσουν» πολιτικά τόσο τον ίδιο όσο και τον… ΣΥΡΙΖΑ (!) και παραπέμπει τον όποιον θέλει να… ερευνήσει το θέμα έτι περαιτέρω, να ανατρέξει στα διαθέσιμα στοιχεία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Εμμανουηλίδη.

Σωσίβιο σοβαρότητας

«Η κοινωνική ωμοφαγία και ο πολιτικός κανιβαλισμός με αφορμή ένα σύνηθες τροχαίο με μόνη υλική ζημιά ένα σπασμένο φανάρι, αναδεικνύουν την παντελή έλλειψη σοβαρότητας στη λειτουργία ορισμένων κίτρινων ΜΜΕ και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Για την αποκατάσταση της μόνης πραγματικότητας: την περασμένη Παρασκευή οδηγώντας επί της οδού Βενιζέλου με κατεύθυνση προς Φάληρο το ΙΧ μου – αρνούμενος πεισματικά από την πρώτη στιγμή της βουλευτικής μου θητείας  να κάνω χρήση των προνομίων, αυτοκινήτου και οδηγού – επιχείρησα στο ύψος της Μητροπόλεως αναστροφή σε σημείο που δεν απαγορεύεται από τον Κ.Ο.Κ., αφού έλεγξα και τις δύο κατευθύνσεις.

»Κατά την αναστροφή, για να εισέλθω στο ρεύμα της Βενιζέλου προς το κέντρο της πόλης, δεν εκτίμησα σωστά την απόσταση του αστικού λεωφορείου, με αποτέλεσμα να δεχτώ πρόσκρουση με πολύ μικρή ταχύτητα, με μόνο αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές στο ΙΧ μου. Τα κακόβουλα δημοσιεύματα περί πρόθεσής μου να εισέλθω ανάποδα σε μονόδρομο, καταρρίπτονται με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Η φορά των τροχών του αυτοκινήτου μου στο υπάρχον φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει την πρόθεση μου για αναστροφή.

»Η διαστρέβλωση του συμβάντος και η ελαφρότητα αναπαραγωγής του, επιβεβαιώνουν την παντελή έλλειψη σοβαρότητας συγκεκριμένων μέσων. Η ”Πρωτοθεματική Δημοκρατία” κινούμενη στις εσχατιές της δημοσιογραφικής παρακμής, μάταια προσπαθεί να σπιλώσει την πολιτική καθαρότητα του Σύριζα. Η ανάδειξη ενός καθημερινού τροχαίου συμβάντος σε μείζον πολιτικό θέμα, παραπέμπει στο ”ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται”.

Θα θέλαμε ειλικρινά να ρίξουμε προς αυτά σωσίβιο σοβαρότητας. Αρκεί έστω και την τελευταία στιγμή να το αποδεχτούν».