Ολιγόωρη θα είναι τελικά η παραμονή Τσίπρα-Μπορίσοφ στην Καβάλα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του διμερή συμφωνία για τη δημιουργία της «σιδηροδρομικής Εγνατίας» που θα «συνδέσει» λιμάνια των δύο χωρών

Παρά τα όσα αρχικά διέρρευσαν για «διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Καβάλα», το «πέρασμα» του πρωθυπουργού από την πόλη μας θα έχει τελικά διάρκεια λίγων μόλις ωρών με μοναδικό «σταθμό» του προγράμματός του το ξενοδοχείο Imaret στην Παναγία, εκεί όπου θα συνυπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του τη διμερή συμφωνία για τη δημιουργία της «σιδηροδρομικής Εγνατίας» (διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επένδυση που αναμένεται να «αγγίξει» τα 4 δισ. ευρώ εδώ).




Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στην Καβάλα το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη (χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων στελεχών της κυβέρνησης στην «αποστολή»).

Το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας άλλωστε, Τσίπρας και Σπίρτζης θα παραστούν στα εγκαίνια της πρόσφατα ολοκληρωμένης Ιόνιας Οδού.

Η «συμφωνία της Καβάλας» που θα υπογραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μπόικο Μπορίσοφ με φόντο το Imaret της Καβάλας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 θα περιλαμβάνει τη σιδηροδρομική σύνδεση τριών λιμανιών της Βουλγαρίας (λιμάνι του Δούναβη, Βάρνα, Μπουργκάς) και τριών λιμανιών της Ελλάδας και των αντίστοιχων εμπορευματικών κέντρων (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη), με γραμμή που θα υποστηρίζει ηλεκτροκίνηση.