Την Τρίτη τελικά στην Καβάλα ο πρωθυπουργός-Όλες οι νεότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά του

Επίσημο γεύμα Ελλάδας-Βουλγαρίας στο Imaret – Υπογραφή συμφωνίας για τη σιδηροδρομική Εγνατία – Συνάντηση με Μαρκόπουλο-Τσανάκα και Απολυμένους της ΒΦΛ

Μέρα με τη μέρα σημειώνονται αλλαγές στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα, μέχρι να «κλειδώσουν» όλες οι λεπτομέρειές του και να ανακοινωθεί και επίσημα από το γραφείο του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017. Οι νεότερες αλλαγές έχουν να κάνουν με την άφιξη τόσο του Έλληνα όσο και του Βούλγαρου πρωθυπουργού στην πόλη μας, η οποία τελικά την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.




Νωρίτερα την ίδια μέρα, το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη θα εγκαινιάσουν την Ιόνια Οδό. Η άφιξή τους στην Καβάλα θα γίνει το απόγευμα, όπως και του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι. Όλοι τους θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο Imaret, στη συνοικία της Παναγίας, εκεί όπου το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση θα παραθέσει επίσημο γεύμα στους Βούλγαρους αξιωματούχους.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης 5 Σεπτεμβρίου 2017, πάντα στο Imaret, θα υπογραφεί η διμερής συμφωνία για τη δημιουργία της «σιδηροδρομικής Εγνατίας» (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο εδώ) και θα γίνουν δηλώσεις στα ελληνικά αλλά και βουλγαρικά ΜΜΕ που θα «καλύψουν» το γεγονός. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναμένεται να έχει αναχωρήσει από την Καβάλα μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη-δήμαρχο και Απολυμένους ΒΦΛ

Αμέσως μετά την αναχώρηση της βουλγαρικής αντιπροσωπείας, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με σκοπό οι δύο αιρετοί να του εκθέσουν αιτήματα της πόλης και του Νομού. Η συνάντηση αυτή θα γίνει είτε στο Imaret είτε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Διοικητήριο).

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί και με τους Απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η συνάντηση με ολιγομελή αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα μάλλον θα λάβει χώρα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.