Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Πλημμελής» και «προβληματική» η λειτουργία του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Καβάλας

Συζητείται τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου η... δεύτερη ερώτηση του βουλευτή για το ίδιο θέμα! - Ζητά να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού και να «ενισχυθεί» με νέο

Τον Μάιο του 2017, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σχετικά με την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η ερώτηση δεν… απαντήθηκε ποτέ (!) και έτσι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε, καταθέτοντας και δεύτερη ερώτηση στις 22 Αυγούστου 2017, η οποία και πρόκειται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να απαντηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει ότι δημιουργείται πρόβλημα στην ορθή λειτουργία του Τμήματος από τις συνεχείς μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού που κατέχει οργανική θέση σε αυτό, με αποτέλεσμα «την πλημμελή και ως εκ τούτου προβληματική λειτουργία του» και παρά το γεγονός ότι δεν εξυπηρετεί μονάχα την Καβάλα αλλά και όμορες περιοχές (Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Ασπροβάλτα).




Μάλιστα, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι τόσο ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας όσο και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος έχουν επανειλλημμένα διατυπώσει τη μη σύμφωνη γνώμη τους σε αυτές τις μετακινήσεις, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο Διοικητής του ΓΝΚ έχει διαβιβάσει στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια την αρνητική θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και παρόλα αυτά το Τμήμα συνεχίζει να στερείται τις υπηρεσίες του διαρκώς μετακινούμενου προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζητά να μάθει από τον υπουργό Υγείας: α) πώς προτίθεται να καλύψει τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και β) τι προτίθεται να πράξει σχετικά με τις διαρκείς μετακινήσεις του ιατρικού προσωπικού του Τμήματος οι οποίες γίνονται σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του.