Το «φάντασμα» της… Μπουδακίδου πλανάται πάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας!

Σοβαρή καταγγελία Βέρρου για «επιχορηγήσεις» σε Συλλόγους για δράσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων που όμως δεν... έγιναν ποτέ!

Λίγο πριν τα… μεσάνυχτα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2017 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και κατά τη συζήτηση του έκτου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Έγκριση, διοργάνωσης και συμμετοχής του δήμου Καβάλας σε πολιτιστικές, ενημερωτικές και αθλητικές εκδηλώσεις», η Διοίκηση εισηγήθηκε την έγκριση δαπανών, μεταξύ άλλων, και για μια εκδήλωση αθλητικού ενδιαφέροντος, για να εισπράξει άμεσα την κριτική της Αντιπολίτευσης στις «πρακτικές» που ακολουθούνται.

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κωστής Σιμιτσής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν τη μια στιγμή η δήμαρχος να δηλώνει ενώπιον του Σώματος ότι «ο δήμος δεν έχει λεφτά να βάψει ένα νηπιαγωγείο» και την αμέσως επόμενη να ζητείται η συναίνεση των συμβούλων σε δαπάνη για διοργάνωση… εκδηλώσεων!

«Αν και η συγκεκριμένη διοργάνωση (σ.σ. το αθλητικό συνέδριο που εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου) με βρίσκει σύμφωνο ως φιλοσοφία, δεν μπορώ να το ψηφίσω για τον λόγο που εξήγησα, οπότε η παράταξή μας ψηφίζει ”παρών” στο συγκεκριμένο θέμα», είπε ο κ. Σιμιτσής.

Όταν δε η Δήμητρα Τσανάκα επισήμανε στον τ. δήμαρχο ότι «βεβαίως και κάνουμε εκδηλώσεις, αφού εξαρτάται από τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει κανείς», ο κ. Σιμιτσής τής αντιγύρισε ότι «προφανώς τα κριτήρια είναι προεκλογικά, αφού οι Σύλλογοι ψηφίζουν τώρα, ενώ τα καημένα τα παιδιά των Νηπιαγωγείων θα ψηφίσουν σε… 20 χρόνια»!

Σοβαρή καταγγελία Βέρρου

Η «είδηση» όμως ήρθε από τον επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών ο οποίος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η Διοίκηση συμμετέχει σε τόσες πολλές «πολιτιστικές εκδηλώσεις» και μάλιστα με υψηλά χρηματικά ποσά, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου πληρώθηκαν χρήματα για δράσεις στο πλαίσιο συγκεκριμένων εκδηλώσεων που δεν… έγιναν ποτέ!

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του κ. Φιλόσογλου ο οποίος εγκάλεσε τον Άρη Βέρρο για τα όσα είπε και τον κάλεσε ή να αποδείξει τη «βαρύτατη» κατηγορία του ή να ανακαλέσει! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεβάσει έτι περαιτέρω τους τόνους στην ήδη «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα προκαλώντας την «έκρηξη» του κ. Βέρρου ο οποίος είπε στον Αντιδήμαρχο: «Να προσέχεις πώς μου μιλάς και να μη μου ζητάς να ανακαλέσω. Εγώ όταν λέω κάτι, το έχω ψάξει, δεν μιλάω στον αέρα. Την άλλη φορά που θα το ανεβάσετε στη Δι@ύγεια, θα σας το φέρω και δεν θα ξέρετε πού… να κρυφτείτε»!

Κάπου εκεί παρενέβη «πυροσβεστικά» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος ο οποίος πίεσε τον κ. Βέρρο να υποστηρίξει ή να αποσύρει την καταγγελία του. «Αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα που ορίζουν τα όρια της συκοφαντίας. Είτε είναι αλήθεια είτε ψέματα, δεν υπάρχει κάτι άλλο»…

Το «επεισόδιο» έληξε λίγο μετά, ανάμεσα σε φωνές και «εκτόξευση» καταγγελιών ένθεν κακείθεν, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστο Ποτόλια να αναφωνεί: «Το φάντασμα της Μπουδακίδου πλανάται σήμερα εδώ…»!