Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Πανηγυρισμοί για τη σιδηροδρομική Εγνατία, στην «αντεπίθεση» για το «μνημείο κακοήθειας» της τοπικής ΝΔ

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της έλευσης Τσίπρα-Μπορίσοφ στην Καβάλα με «αιχμές» για το ειρωνικό «καλωσόρισμα» που επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας

Το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017, λίγες ώρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του κόμματος, παρουσία του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας, με σκοπό να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας που πρόκειται να υπογραφεί.

Αλλάζει το τοπίο των μεταφορών

Παίρνοντας τον λόγο αρχικά ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα αίτημα δεκαετιών των τοπικών κοινωνιών και του επενδυτικού κόσμου που γίνεται πραγματικότητα. «Το τρένο φτάνει όλο και πιο κοντά στην Καβάλα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Ταρασίδης, και επέλεξε να «σταθεί» σε τέσσερα σημαντικά σημεία της συμφωνίας.

  1. Το στοιχείο του διακρατικού, η σύσταση μιας εταιρίας, ένα σημαντικό εργαλείο που εξασφαλίζει ευελιξία στα επενδυτικά προγράμματα. Είναι ένα δοκιμασμένο μοντέλο που μπορεί να «δουλέψει»,
  2. για πρώτη φορά μπαίνει τόσο ψηλά σε πρωθυπουργική ατζέντα το θέμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας, κάτι που δεν έγινε ποτέ άλλοτε σε τέτοιο βαθμό και με τέτοια επισημότητα,
  3. η «κινητικότητα» που παρατηρείται στον ΟΣΕ το τελευταίο διάστημα και
  4. για πρώτη φορά προτείνεται με τόση σοβαρότητα αυτή η χάραξη, βάζοντας στο «παιχνίδι» τη «σύνδεση» Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

Τα οφέλη αυτής της χάραξης, σημείωσε ο κ. Ταρασίδης, είναι η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας. «Παρακάμπτεται» ο Βόσπορος, δημιουργώντας έναν ασφαλέστερο και οικονομικότερο «δρόμο» και μειώνεται η απόσταση Καβάλας-Θεσσαλονίκης στο εμπορευματικό κομμάτι.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως «ενώνονται» τρία μεγάλα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη) με τρία αντίστοιχα της Βουλγαρίας (Κρούσεφ-Μπουργκάς-Βάρνα).

«Κατάπτυστο λιβελογράφημα» το μήνυμα της τοπικής ΝΔ

Ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι «η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια κατέρριψε το ευχολόγιο της αντιπολίτευσης να είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια σύντομη παρέλευση καθώς άρχισαν να βαθαίνουν οι ”ρίζες” του στην κοινωνία». Η συμφωνία που υπογράφεται στην Καβάλα, είπε, αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας και αλλάζει την οικονομία της.

Ο κ. Εμμανουηλίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει με τρόπο δηκτικό την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας -«κατάπτυστο λιβελογράφημα» τη χαρακτήρισε- για την έλευση του κ. Τσίπρα (διαβάστε την εδώ) η οποία, όπως είπε, αποδεικνύει την τρομακτική υστέρηση αντιπολιτευτικού λόγου, δείχνει πολιτική αμηχανία και είναι αποκαλυπτική του πολιτικού τους ήθους της ΝΔ! Επίσης, ο βουλευτής ζήτησε από τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να απαντήσει αν ενστερνίζεται το κείμενο της ΝΟΔΕ το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός της Μπάμπης Δράκος ο οποίος είναι και παράλληλα… Γραμματέας του δήμου Καβάλας.

Γίνεται πραγματικότητα η περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας

Ο βουλευτής Κώστας  Μορφίδης τόνισε πως «στην Ελλάδα άρχισαν να γίνονται  και να ολοκληρώνονται πολύ μεγάλα έργα οδοποιίας, όπως για παράδειγμα η Ιόνια Οδός που εγκαινιάστηκε σήμερα. Προωθείται η περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, καθώς τα παραγόμενα προϊόντα της χώρας μας θα φτάνουν άμεσα και με ασφάλεια στον προορισμό τους».

Ο κ. Μορφίδης πρόσθεσε  πως και στα τρία λιμάνια (Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης) θα δημιουργηθούν εμπορευματικοί σταθμοί που θα αποτελέσουν εμπορευματικούς κόμβους, ενώ τέλος, με την παράκαμψη του Βοσπόρου δίνεται μία εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των προϊόντων.

Ανακοινώσεις όπως αυτή τη ΝΟΔΕ γελοιοποιούν την Αντιπολίτευση

Ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου σχολίασε και εκείνος με τη σειρά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, την οποία και χαρακτήρισε «μνημείο κακοήθειας που γελοιοποιεί την Αντιπολίτευση όταν η χώρα εισέρχεται σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και βγαίνει από τα μνημόνια».

«Άκυρο» στις επιπλέον συναντήσεις, ραντεβού με Τσίπρα τον Οκτώβριο

Για το αν τελικά θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τους φορείς της Καβάλας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο, αλλά και με τους Απολυμένους της  ΒΦΛ όπως αρχικά σχεδιάζονταν, ειπώθηκε πως ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται εδώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι η υπογραφή της συμφωνίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση. Αλλιώς θα χαρακτηριζόταν… «περιοδεία»!

Οι βουλευτές παρέπεμψαν όλους τους τοπικούς φορείς που θα ήθελαν να μεταφέρουν αιτήματα και προβληματισμούς στον πρωθυπουργό, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο στην Κομοτηνή, οπότε και θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με όλους.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος όσο και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Imaret.