Οι Απολυμένοι της ΒΦΛ προσπάθησαν -μάταια- να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα

Εκπρόσωποι του Σωματείου των Λιπασμάτων παρέδωσαν υπόμνημα για τον πρωθυπουργό στους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας - Υπόσχεση για προσπάθεια σήμερα το πρωί...

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ενώ στο ξενοδοχείο Imaret ξεκινούσε το επίσημο δείπνο Ελλάδας-Βουλγαρίας, στη συνοικία της Παναγίας άρχισαν να μαζεύονται μέλη του Σωματείου των Λιπασμάτων με σκοπό να επιδιώξουν έστω και μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εντωμεταξύ είχε γίνει γνωστό ότι το «ραντεβού» τους που επιδιώκονταν να γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τη «σιδηροδρομική Εγνατία» τελικά ακυρώθηκε, όπως ακυρώθηκε και η επαφή του πρωθυπουργού με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Λίγη ώρα μετά και αφότου έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας είχαν μαζευτεί περί τους 50-60 απολυμένους, ανηφόρισαν από το Imaret προς το μέρος του οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.




Οι βουλευτές εξήγησαν στους απολυμένους ότι δεν είναι δυνατή μια συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό ο οποίος ήρθε στην Καβάλα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και δεν προβλέπεται καμία επιπλέον επαφή ή δραστηριότητα στο «σφιχτό» πρόγραμμά του πέρα από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τη «σιδηροδρομική Εγνατία».

Ο πρόεδρος Νίκος Βογιατζίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Λιπασμάτων ζήτησαν να έχουν την ευκαιρία για μία ολιγόλεπτη, έστω, συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τελικώς, παρέδωσαν σε φάκελο ένα υπόμνημα που είχαν ετοιμάσει για να παραδοθεί στον Αλέξη Τσίπρα και έλαβαν την υπόσχεση ότι ίσως το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2017 βρεθεί χρόνος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, για ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό.