Ο Βαγγέλης Παππάς επαναφέρει το ζήτημα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στον δήμο Καβάλας

Ανακοίνωση της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης καλεί τη Δημοτική Αρχή να παλέψει και να διεκδικήσει προς όφελος των νέων γενεών της πόλης

Αφορμής δοθείσης από τις φήμες που «ακούγονται» τελευταία περί ενδιαφέροντος ιδιωτών για το παλιό (επιβατικό) λιμάνι της Καβάλας, ο Βαγγέλης Παππάς αναδεικνύει το «οξύμωρο» που ισχύει εδώ και χρόνια στην Καβάλα με το παραλιακό «μέτωπο» της πόλης να είναι χωρισμένο στα… δυο.

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης ζητά από τη Δημοτική Αρχή να παλέψει και να διεκδικήσει την παραχώρηση του παλιού λιμανιού στον δήμο Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης ΚΑΠ-Βαγγέλη Παππά.

Το παλαιό λιμάνι εδώ και τώρα στον δήμο Καβάλας!

«Πράγματι είναι τραγελαφικό και ευτράπελο μέσα στην πόλη της Καβάλας να ισχύουν κανόνες που μόνο γέλιο φέρνουν. Άλλοι κανόνες για τους επαγγελματίες στην ανάπτυξη του καταστήματός τους από τον ΟΛΚ και άλλοι κανόνες από το ∆ήμο Καβάλας. Αυτά που επιτρέπει ο ένας, απαγορεύει ο άλλος, μάλιστα σε απόσταση κυριολεκτικά ενός εκατοστού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο που ήταν τα παλιά ‘’πλακάκια’’, διχοτομημένος ο χώρος, το κάτω μέρος ανήκει στον ΟΛΚ και το πάνω στο ∆ήμο Καβάλας. Στον κάτω επιτρέπεται η φύτευση δέντρων, στον πάνω απαγορεύεται παρά τις όλες προφυλάξεις, η απόσταση ένα εκατοστό κυριολεκτικά. 

Κανένας δε διαφωνεί ότι πρέπει όλα να γίνονται μ’ ασφάλεια, αυτή όμως η πρακτική βοηθά τις επιχειρήσεις της πόλης ή προκαλεί εκνευρισμό και απογοήτευση στην επιχειρηματικότητα, πρέπει ή δεν πρέπει ο ∆ήμος να έρχεται αρωγός σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους. 

Όλα αυτά όμως τα ευτράπελα κάνουν επιτακτική την ανάγκη για άμεση παραχώρηση της χερσαίας τουλάχιστον ζώνης του Λιμανιού στο ∆ήμο Καβάλας.

Αυτή η παραχώρηση έχει πολλαπλή σημασία, πρωτίστως οικονομική για την πόλη και τους πολίτες αυτής και δευτερευόντως θα επιλύσει μια σειρά από τα προβλήματα διγλωσσίας που υπάρχουν πάνω στη διαχείριση της όλης περιοχής.

Τελευταία μάλιστα ακούστηκε η ιδιωτικοποίηση του Παλαιού Λιμένα, που αυτό και αν είναι η πλήρης απαξίωση της Λαϊκής απαίτησης, το Λιμάνι να περιέλθει στο ∆ήμο Καβάλας.

Καλούμε τη ∆ήμαρχο σ’ επαγρύπνηση, φτάνει πια η υποβάθμιση της Καβάλας, πρέπει να παλέψουμε για όλα αυτά που καθημερινά είτε μας τα απαξιώνουν, είτε τα διεκδικούν για να τα εκποιήσουν.

Ο ∆ήμος Καβάλας, πρέπει να προστατέψει την περιουσία της τοπικής κοινωνίας, για να ελπίζουν οι νέες γενιές, ότι η πόλη τους θα γίνει πιο σύγχρονη και πιο όμορφη και δεν θα αφεθεί στη διάθεση της εκποίησης κανενός απ’ όπου κι αν προέρχεται».