Τι ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα η Δήμητρα Τσανάκα

Διαβάστε τι περιείχε το «βιβλιαράκι» που παρέδωσε η δήμαρχος Καβάλας στον πρωθυπουργό

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία της «σιδηροδρομικής Εγνατίας» που υπεγράφη την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα (διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ), η Δήμητρα Τσανάκα είχε μια ολιγόλεπτη συνάντηση αμέσως μετά με τον Αλέξη Τσίπρα σε αίθουσα του Imaret.

Για το περιεχόμενο της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό, η δήμαρχος Καβάλας ενημέρωσε επίσημα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας «για να μην τα διαβάζετε από τις εφημερίδες και τα site», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε στο «ιστορικό» που προηγήθηκε, γνωστοποιώντας ότι η πρόσκληση για να παραβρεθεί στο Imaret για την υπογραφή του μνημονίου και τη συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών Ελλάδας-Βουλγαρίας ήρθε από το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. «Εννοείται πως την αποδέχθηκα», είπε. «Βέβαια, μετά περίμενα το αναλυτικό πρόγραμμα από τους βουλευτές μας, αλλά αυτό δεν… ήρθε ποτέ», συμπλήρωσε η δήμαρχος.

Το «βιβλιαράκι» των διεκδικήσεων

Κατ’ αρχήν η Δήμητρα Τσανάκα υπογράμμισε, μιλώντας στο Σώμα, ότι η συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε σε πάρα πολύ «θερμό» κλίμα. «Ο πρωθυπουργός με άκουσε με προσοχή σε ό,τι του είπα και ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα που του ανέφερα». Στη συνέχεια, η δήμαρχος τού παρέδωσε ένα «βιβλιαράκι». «Επειδή με ρωτάτε όλοι τι ήταν αυτό το βιβλιαράκι, να σας πω ότι πρόκειται για την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Καβάλας την οποία και τη δίνω σε όσους συναντώ. Έχει μια σελίδα χαιρετισμό, δυο σελίδες κείμενο εισαγωγικό και μετά φωτογραφίες με τις βασικές διεκδικήσεις μας».

Η κ. Τσανάκα ανέφερε τα θέματα-διεκδικήσεις που αναφέρονται στην «αναπτυξιακή ατζέντα»:

  • Σιδηρόδρομος
  • Περιμετρική
  • Ε61
  • Χερσαία Ζώνη Λιμένα
  • Στρατόπεδο Ασημακοπούλου
  • Ακτή Καλαμίτσα
  • Παλιό Πρωτοδικείο
  • Παλιό Νοσοκομείο
  • Εκσυγχρονισμός αρδευτικού συστήματος κάμπου Φιλίππων
  • Υδροδότηση Φιλίππων από τις Πηγές Βοϊράνης

Προφορικά, η κ. δήμαρχος ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει λύση στο θέμα των Απολυμένων της ΒΦΛ καθώς και στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων του δήμου Καβάλας. «Του είπα να δώσει προτεραιότητα σε αυτά τα δύο, αφού τα άλλα προβλήματα έχουν να κάνουν με… ντουβάρια, ενώ εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές»!

 

«Ο πρωθυπουργός με έστειλε σε κάποιους ανθρώπους για το κάθε ένα από αυτά τα θέματα που του έθεσα. Εγώ πήγα και τους βρήκα και τους είπα ”με στέλνει προσωπικά ο πρωθυπουργός”! Ελπίζω να δρομολογηθούν λύσεις…», συμπλήρωσε η κ. Τσανάκα