Ικανοποίηση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από τη δημιουργία ΕΠΑΛ στη Θάσο

Οι βουλευτές του Νομού κάνουν λόγο για ένα μεγάλο επίτευγμα το οποίο ήρθε μετά από προσωπικές τους πιέσεις αλλά και από την καλή συνεργασία με τον δήμο Θάσου και τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου ικανοποιείται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 3278) τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και δρομολογεί και επίσημα πλέον τη δημιουργία παραρτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης στη Θάσο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκφράζει με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη και κάνει λόγο για δικαίωση των βουλευτών του Νομού, για ένα σπουδαίο επίτευγμα, για άνοιγμα δρόμων για την ουσιαστική σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αλλά και για ένα αποτέλεσμα που αποτελεί απόρροια της άριστης συνεργασίας σε θεσμικό επίπεδο (βουλευτές-υπουργείο-δήμος Θάσου-διεύθυνση Δευτεροβάθμιας).

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και των βουλευτών Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου οι οποίοι γνωστοποίησαν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας κατά την επίσκεψη στην Καβάλα του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για την εύρεση οριστικής λύσης.

Η ίδρυση του παραρτήματος ΕΠΑΛ στη Θάσο αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και τους βουλευτές του ένα σπουδαίο επίτευγμα καθώς ικανοποιείται ένα αίτημα των κατοίκων του νησιού που χρόνιζε. Η καθημερινή ταλαιπωρία των μαθητών/τριων αποτελεί παρελθόν ενώ παράλληλα ανοίγονται δρόμοι την ουσιαστική σύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Τέλος, αποδεικνύεται πως η συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο (βουλευτές-υπουργείο-δήμος Θάσου-διεύθυνση δευτεροβάθμιας), η δουλειά χωρίς πολλά λόγια και η στόχευση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών του νομού είναι τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων.

Ο αγώνας για ποιοτικότερη παιδεία δεν σταματά.