Νίκος Παναγιωτόπουλος: Αδιαφανείς οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας κάνει λόγο για παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ο μέχρι σήμερα αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία διοίκησης της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Πέππας επελέγη από την κυβέρνηση ως νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου την πρώτη ημέρα ενάρξεως του δικαστικού έτους και αναλαμβάνει την προεδρία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση από τον περασμένο Ιούνιο, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας της Βασιλικής Θάνου η οποία έμεινε στη θέση της επί δύο χρόνια από το καλοκαίρι του 2015.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις διαδικασίες που ακολούθησε μέχρι να επιλεγεί ο κ. Πέππας ως επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς διεργασίες και για μεγάλη καθυστέρηση.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ.

Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η Κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης.