Γιάννης Μανιάτης από Καβάλα: Όταν υπάρχουν σωστά κόμματα ταυτόχρονα απαιτείται να υπάρχουν και σωστοί ηγέτες

Ο υποψήφιος του νέου προοδευτικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς βάζει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος και παράλληλα ευελπιστεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει εκεί που ιστορικά ανήκει, στο 3%»

Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου προοδευτικού Κινήματος της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης. Στόχος η επικοινωνία, ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και με τους κοινωνικούς φορείς.

«Έχουμε ξεκινήσει μια πορεία για το νέο, για ένα σύγχρονο προοδευτικό Κίνημα που θα επαναφέρει την αξιοπιστία στην κοινωνία και την πολιτική. Περιοδεύουμε σε όλη τη χώρα και συζητάμε, μοιραζόμαστε τη δικιά μας Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, την Ελλάδα που κρατά το λόγο της, την Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής, της εργασίας, της καινοτομίας, της αυτοπεποίθησης, της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Ελλάδα που αξίζει κι αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε να κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους πολλούς φίλους και υποστηρικτές μας για όλα τα παιδιά της πατρίδας μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης, ενώ ευχαρίστησε όλους τους πολίτες και τα κομματικά στελέχη που συζήτησαν μαζί του, άκουσαν τις προτάσεις του Κινήματος και του μετέφεραν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στη μάχη για την προεδρεία της παράταξης.

Στην Καβάλα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, αλλά και με πρώην βουλευτές του κόμματος, όπως τον Δημήτρη Παπουτσή και να συζητήσει προτάσεις και απόψεις για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου μέσα από ένα νέο κοινωνικό Κίνημα Σοσιαλδημοκρατίας με έμφαση στον πρωταγωνιστικό ρόλο του νέου Κινήματος στην κοινωνία και στην πολιτική.

 

Ο κ. Μανιάτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας και με τον πρόεδρό του Άγγελο Τσατσούλη. «Στο Επιμελητήριο Καβάλας συζητήσαμε με τον πρόεδρο για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, την έλλειψη ρευστότητας, την υψηλή φορολογία, τα κόκκινα δάνεια, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Η αυτογνωσία και η υπέρβαση των λαθών του παρελθόντος «οδηγός» της προοδευτικής παράταξης

Ο κ. Μανιάτης μίλησε στο KAVALA POST για τον λόγο που επιλέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για το ξεκίνημα της περιοδείας του, λέγοντας ότι συμβολικά και ουσιαστικά, ο τόπος αυτός αντικατοπτρίζει το νέο ξεκίνημα της Ελλάδα που αναπτύσσεται και προχωράει μπροστά.

Όσον αφορά τις προσωπικές του επιδιώξεις, αλλά και του χώρου της Κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια «για αναδείξουμε το θέμα της δημιουργίας ενός νέου φορέα, να υπερβούμε τα παλιά σχήματα, να δούμε τα λάθη που κάναμε και με αυτογνωσία να δημιουργήσουμε κάτι που έχει ανάγκη η κοινωνία και η Ελλάδα. Μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο πρέπει να γίνει ένας ενιαίος φορές, εκφραστής της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος».

 

Πρόσθεσε, επίσης, με νόημα, αναφορικά με την υποψηφιότητά του, ότι «αν υπάρχουν σωστά κόμματα ταυτόχρονα απαιτείται να υπάρχουν και σωστοί ηγέτες και η δική μου πρόταση στηρίζεται στην προσωπική πορεία», ενώ για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ανέφερε ότι η λύση βρίσκεται στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας και στη δημιουργία ενός νέου, λειτουργικού Δημοσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γυρίσει εκεί που ανήκει ιστορικά, στο 3%

Ο κ. Μανιάτης σχολίασε εν είδει αυτοκριτικής και τα εκλογικά ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική και στην πολιτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. «Ο κόσμος είδε τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Η νέα λύση είναι το καινούριο με εμπειρία, το αποδεδειγμένα αποτελεσματικό. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν πού να οδηγήσουν τη χώρα.

»Ωστόσο οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν έρθει ακόμα σε εμάς, ενώ εμείς συνεχίζουμε να κινούμαστε στη μιζέρια του 7%, ποσοστά που έχει το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, κάτι που δεν αναλογεί στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. Εγώ και όλοι μας διεκδικούμε να φτάσουμε σε υπερδιπλάσια ποσοστά και ο ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει εκεί που ιστορικά ανήκει, δηλαδή στο 3 και 5%», σχολίασε ο κ. Μανιάτης.