Επίθεση Νίκου Παναγιωτόπουλου σε Πάνο Καμμένο για την υπόθεση «Noor 1» (βίντεο)

Διαβάστε την τοποθέτηση του βουλευτή Καβάλας στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Ολομέλεια επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το θέμα

Τοποθέτηση για την υπόθεση «Noor 1» έκανε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος στη συζήτηση που ξεκίνησε στην Ολομέλεια επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το θέμα.

«Δεν είναι δουλειά κανενός υπουργού, καμίας κυβέρνησης να κάνει τηλέφωνα στο κινητό κάποιου ισοβίτη, να ανταλλάσσει μηνύματα μαζί του, να διατηρεί ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας και τακτική επαφή, εν είδει διαμεσολαβητικής υπηρεσίας υποστήριξης κρατουμένων» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος στο ΑΜΠΕ.

Σημείωσε παράλληλα ότι «η πιο σκοτεινή εμπλοκή του κ. Καμμένου στηρίζεται σε δημοσιευθείσες στο διαδίκτυο ηχογραφημένες συνομιλίες του ισοβίτη με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που τον επισκεπτόταν (σ.σ. τον ισοβίτη) και ο οποίος του είχε ασκήσει πίεση να εμπλέξει, με συμπληρωματική κατάθεσή του άλλο πρόσωπο, αφενός με κίνητρο την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση του ισοβίτη, αφετέρου με απώτερο σκοπό την πολιτική εξόντωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι πρέπει να ερευνηθεί ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο 12 τηλεφωνικών συνομιλιών, διάρκειας 21 λεπτών, μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του ισοβίτη, αν υπήρξε επικοινωνία του κ. Καμμένου με την εισαγγελική λειτουργό και τον λιμενικό υπάλληλο, στο πλαίσιο ποιας αρμοδιότητάς του ενεπλάκη στην υπόθεση, ποιο είναι το ζήτημα εθνικής ασφάλειας για το οποίο έκανε λόγο ο κ. Καμμένος, αν ήταν ενήμερος για όλα αυτά ο Πρωθυπουργός και ποιος ήταν ο βαθμός εμπλοκής του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων λειτουργών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την τοποθέτηση του βουλευτή Καβάλας.