Φώφη Γεννηματά από Καβάλα: Δεν πρόκειται να γίνουμε πολιτικό δεκανίκι κανενός

Τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκκίνηση της ανανέωσης του χώρου της Κεντροαριστεράς-Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Καβάλα

Με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα, μιλώντας σε μέλη και φίλους του κόμματος στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ωκεανίς.

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Ιορδάνης Χοροζίδης, ο οποίος μίλησε εν συντομία για την προσπάθεια ανανέωσης και ανάτασης του χώρου της Κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ικανοποιηθούν οι υψηλές προσδοκίες όλων, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, αλλά και για το κόμμα.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός»

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για ένα «εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα και το μόνο που τους συνδέει είναι η παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που καθιστά αναγκαία την αναγέννηση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης και πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση, μια αναγέννηση που συνδέεται με την ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς κάθε φορά που είχε πρόβλημα η παράταξη, είχε πρόβλημα η χώρα», προσθέτοντας ότι «δε μας ταιριάζει το συμπλήρωμα και δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, διότι έχουμε χαράξει μια αυτοδύναμη πορεία και οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα ντέρμπι για τρεις και θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί».

Η κ. Γεννηματά προέβη σε μια σύντομη αναδρομή στα πολιτικά πεπραγμένα της παράταξης από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, φτάνοντας μέχρι το σήμερα, «με την πολυσυλλεκτικότητα του χώρου της Κεντροαριστεράς να είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα», όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το εγχείρημα της ανανέωσης είναι να έρθουν στις τάξεις του νέου ενιαίου φορέα νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με την πολιτική, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι «παραπλανήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η αυτοκριτική μας έφτασε τα όρια του αυτομαστιγώματος»

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η παράταξη εξάντλησε τα όρια της αυτοκριτικής και έφτασε στο επίπεδο του αυτομαστιγώματος, με το μεγάλο στοίχημα ενόψει των εκλογών στην παράταξη να είναι «η επικράτηση του ήθους, μαζί με την ανθρωπιά και τις αξίες μας κοιτώντας πάντα μπροστά, γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είμαστε το μοναδικό κόμμα που παρουσίασε πρόγραμμα διακυβέρνησης, με προτεραιότητα την παραγωγή νέου πλούτου και ταυτόχρονα την δίκαιη αναδιανομή του υπάρχοντος και στόχος μας είναι να χτυπήσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά και με τα όσα είπε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης».

Η ανάγκη για αποκέντρωση και για ενίσχυση του ρόλου των δήμων

Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου και δημιουργικού κράτους μέσα από την αποκέντρωση και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης «και πρέπει να τολμήσουμε ώστε να περάσει η διαχείριση σημαντικών θεμάτων, όπως είναι η κοινωνική πολιτική, στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στους δήμους, μαζί με τους αντίστοιχους πόρους και κάθε Περιφέρεια να αποκτήσει μια αναπτυξιακή ταυτότητα».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

Η κ. Γεννηματά κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν στις 5 Νοεμβρίου 2017 για τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς. «Ελάτε ό,τι κι αν έχετε αποφασίσει να ψηφίσετε. Η μεγάλη συμμετοχή είναι πολύ σημαντική. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, να πρωταγωνιστήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και γι’ αυτό σας ζητώ ξανά ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ Καβάλας στην ομιλία

Το «παρών» στην ομιλία της κ. Γεννηματά έδωσαν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας, όπως οι πρώην υπουργοί Γιάννης Τσακλίδης και Μιχάλης Τιμοσίδης, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής, Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τραϊφόρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χριστόδουλος Μιχαλάκης και Λεωνίδας Παππάς, ο τέως δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Δημητριάδης και τα στελέχη του κόμματος Λάκης Καγκαΐδης, Κώστας Παπακοσμάς και Άγγελος Σμυρλόγλου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Ωκεανίς.