Αναστασία Ιωσηφίδου: Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» του Μάκη Παπαδόπουλου δεν τον συμβουλεύουν καλά…

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ χαρακτηρίζει «πανικόβλητο και αδιάβαστο» τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας και επικαλείται ακόμα και ίδιον όφελος του ίδιου από τα «εξωτικά ταξίδια» του δήμου-Διαβάστε την απάντηση-καταπέλτη της κ. Ιωσηφίδου

Με ένα μακροσκελές κείμενο, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου απαντάει στον επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλο ο οποίος με ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για «εξαγγελίες-αμπελοφιλοσοφίες» της διοίκησης Τσανάκα, ενώ καταφέρονταν και εναντίον της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μιλώντας για απαξίωση της λειτουργίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και καταλογίζοντάς της αλαζονεία, διότι «αγνοεί τις προτάσεις της παράταξης για τον Τουρισμό» (διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου εδώ).

Η κ. Ιωσηφίδου χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο «πανικόβλητο και αδιάβαστο» ο οποίος επιδίδεται «για μια ακόμα φορά σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης», ενώ σημειώνει ότι η αύξηση των τουριστών στην Καβάλα δεν αποτελεί προϊόν συγκυριών.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προτρέπει τους «συμβούλους-μαθητευόμενους μάγους» του κ. Παπαδόπουλου να τον συμβουλεύουν καλύτερα σε θέματα τουρισμού, απαντάει στα περί «εξωτικών ταξιδιών» με το γεγονός ότι «η επιχείρηση του κ. Παπαδόπουλου είναι εκείνη που είχε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα οικονομικό όφελος από τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου μας, καθώς διοργάνωσε ινδικούς γάμους», ενώ επαναφέρει και το θέμα του Μαρινόπουλου-νυν Σκλαβενίτη.

Αναλυτικά η απάντηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου στον Μάκη Παπαδόπουλο

Προκαλεί θλίψη η εικόνα του αρχηγού της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής Μας, ο οποίος για πολλοστή φορά εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων και την στιγμή που η δημοτική αρχή καλεί όλους τους φορείς σε συνεργασία, προκειμένου να διαχειριστούμε από κοινού ορθολογικά την τουριστική έκρηξη στο δήμο μας, εκείνος φανερά πανικόβλητος και απελπιστικά αδιάβαστος επιδίδεται για ακόμη μια φορά σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, εγκλωβισμένος στον κόσμο των αντιπολιτευτικών εμμονών του. Δυστυχώς όμως για εκείνον υπάρχουν οι αριθμοί, ως αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας που τόσο απροκάλυπτα περιφρονεί.

Κατά τον κύριο Παπαδόπουλο η τουριστική ανάπτυξη στο δήμο μας αποτελεί συγκυριακό φαινόμενο το οποίο βασίζεται:

  1. Στην διαχρονική αξία της Καβάλας και ειδικά στις ομορφιές και την ιστορία της, λες και αυτά δεν προϋπήρχαν αλλά ξαφνικά κάποιοι τα ανακάλυψαν και εντελώς τυχαία αποφάσισαν φέτος να μας επισκεφθούν
  2. Στην λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας που προσελκύει τους Βούλγαρους επισκέπτες, όταν ο συγκεκριμένος μεθοριακός σταθμός, ο οποίος βέβαια οδηγεί σε ολόκληρη την περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι μόνο στην Καβάλα, παρουσιάζει για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μείωση αφίξεων μέχρι και -11,6% την στιγμή που ο σταθμός Προμαχώνα παρουσιάζει αύξηση μέχρι και  102,1% με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουριστικό μας προϊόν. Αντίθετα επιμελώς παραλείπει ο κ. Παπαδόπουλος να αναφέρει ότι το αντίστοιχο διάστημα οι αφίξεις στο μεθοριακό σταθμό Κήπων παρουσίασαν αύξηση μέχρι 23,8%, προφανώς για να μη μας θυμίσει τις βολές που δέχθηκε η Δημωφέλεια και εγώ προσωπικά για την συμμετοχή μας φέτος στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης, που οδήγησε βέβαια στο να πλημμυρίσει η πόλη από Τούρκους επισκέπτες. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την αύξηση στο ίδιο διάστημα 24,8% του αεροδρομίου μας, αφού αυτό δεν αφορά τις βαλκανικές αγορές στις οποίες αποκλειστικά κατά τον κ. Παπαδόπουλο ανήκουμε, αλλά σε αγορές της Δυτικής και Βόρεια Ανατολικής Ευρώπης που δεν μας αφορούν πάντα κατά την άποψη του!!!
  3. Στην αύξηση της προσφοράς δωματίων τύπου AirBnB που πράγματι από κάτω των 60  του 2014 έφτασαν τα άνω των 600 το 2017, αποφεύγοντας βεβαίως να σημειώσει το αυτονόητο , ότι την προσφορά γεννά η ζήτηση. Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να θυμίσω σε όλους ότι με την ανάληψη των καθηκόντων μου, το πρώτο ζήτημα που έθεσα και με προσήλωση επαναλαμβάνω μέχρι σήμερα είναι η αναντίρρητη ανάγκη για την δημιουργία νέων κλινών, εισπράττοντας τότε την λοιδορία της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου και όχι μόνο, ενώ σήμερα όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη αυτή. Ήδη άλλωστε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες (πέραν των AirBnB) ξεφυτρώνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου μας δίνοντας τον επενδυτικό παλμό που πολύ σύντομα θα μετουσιωθεί και σε μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις.
  4. Στην πτώση του τουρισμού στην Τουρκία! Μα καλά κανένας από τους «μαθητευόμενους μάγους» που έχει συμβούλους για τα θέματα τουρισμού και οι οποίοι βέβαια συντάσσουν  και τις ανακοινώσεις του κ. Παπαδόπουλου δεν τον ενημέρωσε ότι η Τουρκία για το A’ εξάμηνο του 2017 έχει αύξηση αφίξεων 14% έναντι 10% της Ελλάδος;
  5. και τέλος στην έναρξη των πτήσεων της Ellinair στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Επειδή είναι φανερό πως έχει κοντή μνήμη ο κ. Παπαδόπουλος θα του θυμίσω ότι το 2015 για πρώτη φορά η Δημωφέλεια συμμετείχε στην έκθεση της Μόσχας επαναλαμβάνοντας την συμμετοχή και το 2016, υπό τις κατηγορίες της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας ότι αντί να στραφούμε στις βαλκανικές αγορές βάζουμε μακρινούς και ανεκπλήρωτους στόχους. Το ίδιο καλοκαίρι ο Δήμος υπέγραψε το μνημόνιο για την αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη στην τουριστική έκθεση της οποίας μετείχε την άνοιξη του 2017. Το καλοκαίρι του 2017 ξεκινούν οι πτήσεις για Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και τον Σεπτέμβριο του 2017 ο όμιλος Μουζενίδη ανακοινώνει την μίσθωση της Τόσκα τονίζοντας ότι «… προβήκαμε στην ενοικίαση του ξενοδοχείου Tosca Beach, για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση του εν λόγω τουριστικού προορισμού». Τα υπόλοιπα στην κρίση του καθενός. 

Ακολούθως ο κ. Παπαδόπουλος σε ένα κρεσέντο παραπληροφόρησης κατηγορεί την δημοτική αρχή και την Δημωφέλεια

  • ότι υποβαθμίζουν την τουριστική παρουσία και προβολή στις γειτονικές χώρες, όταν φέτος η Καβάλα για πρώτη φορά συμμετείχε σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις των βαλκανικών αγορών
  • ότι δεν επενδύουν στο διαδίκτυο όταν πέραν από την τουριστική σελίδα που ολοκληρώθηκε και η οποία αυτή την στιγμή περνά τα «τεστ λειτουργίας», έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με bloggers όλων των αγορών-στόχων και
  • ότι δεν λαμβάνουμε υπόψη τις προτάσεις που μας έχει καταθέσει, όταν δεν μπορεί να παρουσιάσει όχι μόνο ένα διαβαθμισμένο έγγραφο στο οποίο να υπάρχουν προτάσεις προς εμάς , αλλά ούτε ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν απουσιάζει βέβαια από την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παπαδόπουλου και η συνεχώς επαναλαμβανόμενη αναφορά, περί απουσίας έργου από την νέα διοίκηση. Είναι βέβαιο ότι στην «χώρα του Χάρι Πότερ» που φαίνεται ότι κατοικοεδρεύουν οι συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου και ο ίδιος, δεν έχουν φτάσει τα νέα ότι η δημόσια διοίκηση λειτουργεί με άλλους ρυθμούς και άλλες διαδικασίες και ότι από τον χρόνο  του σχεδιασμού μέχρι αυτό της υλοποίησης μεσολαβεί εύλογο διάστημα. Πάντως για να μην «ελπίζει» άδικα ο χρόνος αυτός κοντεύει αφού η Δημωφέλεια και ο Δήμος έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο «ωρίμανσης» και μελετών που απαιτούνταν και πιστοί στο σχεδιασμό τους θα ολοκληρώσουν αυτόν, αν και βέβαια το μεγαλύτερο έργο-στόχο που έχει θέσει η δημοτική αρχή και που δεν είναι άλλος από το να μπει αυτή η πόλη σε «κίνηση» και να επανέλθει το χαμόγελο στα χείλη των δημοτών μας ήδη έχει επιτευχθεί.

Τελειώνοντας ο κ. Παπαδόπουλος την ανακοίνωσή του δεν παραλείπει να μας αποδείξει για ακόμη μια φορά το πολυσχιδές ταλέντο του ως ο απόλυτος εκφραστής του παλαιοκομματισμού και του λαϊκισμού στο δήμο μας. Κατηγορεί την δημοτική αρχή για «εξωτικά» ταξίδια και πολυήμερες επισκέψεις με αφορμή τουριστικές εκθέσεις. Προτείνω λοιπόν στον κ. Παπαδόπουλο να επισκεφθεί φέτος την έκθεση της Βομβάης που πριν από 2 χρόνια επισκέφθηκα προκειμένου να διαπιστώσει το «εξωτικόν» του εγχειρήματός μας. Είναι βέβαιο ότι ο αντιπρόσωπός μας θα τον υποδεχθεί με ιδιαίτερη θέρμη αφού η επιχείρηση του κ. Παπαδόπουλου είναι εκείνη που είχε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα οικονομικό όφελος από τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις του δήμου μας, καθώς διοργάνωσε ινδικούς γάμους, όπως με χαρά πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο και όχι μόνο. Ιδού «πεδίον δόξης λαμπρόν» λοιπόν γιατί στα άλλα «πεδία» ενδιαφερόντων του, το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

Υ.Γ. Επειδή καμία φωτογραφία δεν έχω μπροστά σε κρουαζιερόπλοιο θα παρακαλούσα τον κ. Παπαδόπουλο αν αυτός διαθέτει κάποια να μου την αποστείλει προκειμένου να την τοποθετήσω στο φωτογραφικό μου αρχείο. Εις ανταπόδοση της γενναιοδωρίας του θα του αποστείλω με την σειρά μου φωτογραφία που εγώ διαθέτω από την επίσκεψή του στο κατάστημα πρώην Μαρινόπουλου-νυν Σκλαβενίτη, όταν ανέλυε στους εργαζόμενους τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις του για έξωση της εταιρίας από την Δημοτική Αγορά.