Μάκης Παπαδόπουλος απαντά σε Αναστασία Ιωσηφίδου: Με υστερικό λόγο δε δίνετε απάντηση για το πώς έρχονται οι τουρίστες

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας και της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ-Σκληρή απάντηση του Μάκη Παπαδόπουλου στα περί «μαθητευόμενων μάγων» της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Η κόντρα μεταξύ του Τόπου της Ζωής μας και της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Καβάλας για τον τουρισμό καλά κρατεί. Ξεκίνησε με την κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος στη διοίκηση Τσανάκα για την τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ), συνεχίστηκε με την απάντηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου (διαβάστε το άρθρο-απάντηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου εδώ) και κορυφώνεται με την απάντηση στην απάντηση από τον κ. Παπαδόπουλο, αντικρούοντας τα όσα υποστήριξε η κ. Ιωσηφίδου.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την απάντηση της κ. Ιωσηφίδου «1.120 λέξεις παραληρηματικού και υστερικού λόγου, με άφθονες αντιφάσεις, ανακρίβειες, ψέματα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, με την οποία δεν εξηγεί με ποιους τρόπους και δράσεις η Δημοτική Αρχή έφερε νέους επισκέπτες», κάνει λόγο για «άγνοια, έλλειψη σοβαρότητας και αλαζονεία» από την πλευρά της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ενώ απαντάει και για τον ινδικό γάμο στον Μπάτη, καθώς και για τις «φωτογραφήσεις μπροστά από κρουαζιερόπλοια» και παράλληλα επιφυλάσσεται και για νέα απάντηση για τον Μαρινόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του Τόπου της Ζωής μας

 

Τα πράγματα είναι απλά:

  • το καλοκαίρι ο οδικός τουρισμός έφερε πολύ κόσμο στην Καβάλα λόγω νέων τουριστικών καταλυμάτων-σπιτιών που ενοικιάζονταν μέσω της πλατφόρμας AirBNB, επειδή σε αυτά βρήκε φτηνότερη διαμονή.
  • ύστερα από προσπάθειες ετών των ξενοδόχων (και με τη συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ) ξεκίνησαν πτήσεις από Ρωσία μέσω της αεροπορικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΑΙΡ με κατεύθυνση κυρίως προς Θάσο. Αυτή η κινητικότητα έδωσε (και δίνει) ώθηση σε προσπάθειες πολιτών και επενδυτών να δημιουργήσουν νέες κλίνες.

Είναι ανάγκη με σαφήνεια να εκτιμήσουμε την κατάσταση, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την «επόμενη μέρα». Αντί για αυτό, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προσπαθεί για άλλη μια φορά να μας πείσει ότι ΑΥΤΗ έφερε τον τουρισμό, ΑΥΤΗ φέρνει την τουριστική ανάπτυξη κτλ.

Αν δεν είχε θεσμικό ρόλο, θα μιλούσαμε για ανέκδοτα…

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε για ΑΓΝΟΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ και ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.

Με την τελευταία της ανακοίνωση, μέσα σε 1.120 λέξεις παραληρηματικού και υστερικού λόγου, με άφθονες αντιφάσεις, ανακρίβειες, ψέματα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΧΕΙΩΔΩΣ (ακόμη και στον πιο καλόπιστο) με ποιους τρόπους και δράσεις η Δημοτική Αρχή έφερε νέους επισκέπτες.

Στον «μαγικό κόσμο» της κυρίας Ιωσηφίδου, δεν υπάρχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, που δουλεύουν εδώ και χρόνια για να ανοίξουν νέες τουριστικές αγορές για την Καβάλα.

Στον «μαγικό κόσμο» της κυρίας Ιωσηφίδου, οι δικές της εκκλήσεις δημιούργησαν ως δια μαγείας νέες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσω AirBNB, αυτή έφερε τις πτήσεις τσάρτερ και τα κρουαζιερόπλοια και αυτή πήγε στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης και έφερε τους Τούρκους τουρίστες.

Στον «μαγικό κόσμο» της κυρίας Ιωσηφίδου, υπάρχει μόνον ΑΥΤΗ που τα κάνει όλα για πρώτη φορά! Πραγματικά, είναι να γελάει κανείς…

Ο τουρισμός για τον τόπο μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να παίζουμε «παιχνιδάκια» προσωπικής προβολής. Χρειάζεται σκληρή και εξειδικευμένη δουλειά από τον Δήμο σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες της πόλης,

  • για να κεφαλαιοποιήσουμε ό,τι αποκτήσαμε αυτό το καλοκαίρι
  • για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη χειμερινή περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επισκεψιμότητα ξένων τουριστών μέσα στον χειμώνα «προσγειώνεται ανώμαλα».
  • για να αποφασίσουμε επιτέλους τι θα κάνουμε γενικότερα με τον τουρισμό, πού πάμε και τι στόχους βάζουμε.

Επιτέλους, ας γίνει κατανοητό ότι η σχεδιασμένη και σκληρή δουλειά δεν αναπληρώνεται από μεγαλοστομίες και εξαγγελίες που μένουν… εξαγγελίες.

ΥΣ1: Έγινε ένας γάμος στην Ακτή Μπάτη με γαμπρό Έλληνα από τον Δήμο Παγγαίου και νύφη μία Ινδή από την Αγγλία. Αυτό η κυρία Ιωσηφίδου το «βάφτισε»… προσέλκυση Ινδών τουριστών! Τι να πούμε…

ΥΣ2: Όταν η Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν μπορεί μέσα σε 3 χρόνια να τελειώσει την τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου (ακόμη στο coming soon είμαστε…), μέσα από την οποία μάλιστα θα προβάλλεται ο Δήμος σε ολόκληρο τον κόσμο, πού θα βρει την ικανότητα να σχεδιάσει, να ωριμάσει και να εκτελέσει έργα του τύπου τελεφερίκ στην Παναγία, ακτοπλοϊκή σύνδεση με Αγ. Όρος κ.ά.;

ΥΣ3: Δεν θα λησμονήσουμε να στείλουμε ενδεικτικά στην κυρία Ιωσηφίδου τη φωτογραφία της μπροστά από το κρουαζιερόπλοιο ALBATROS. Για πολλά άλλα εκτός θέματος που ανέφερε η κυρία Ιωσηφίδου (και ειδικά για το ζήτημα του Μαρινόπουλου) θα απαντήσουμε σε σχετική ευκαιρία και εντός θέματος.