Άγριος καβγάς στη Βουλή μεταξύ Καμμένου-Δαβάκη και στη μέση… Εμμανουηλίδης [βίντεο]

Στη μέση «κόντρας» μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Άγριος καβγάς ξέσπασε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2017 στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νεοδημοκράτη Θανάση Δαβάκη κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Αφορμή για τη σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του βουλευτή της ΝΔ στάθηκε τα όσα είπε ο δεύτερος κατά την τοποθέτησή του.

Ο κ. Δαβάκης χρησιμοποίησε για τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών τον χαρακτηρισμό «συνταγματάρχης του υπουργού». «Είναι προσβλητική αυτή η έκφραση. Να είστε ευπρεπής. Οι εποχές του παππού σας πέρασαν. Αφήστε αυτό το φασιστοειδές ύφος», είπε ο κ. Καμμένος σε έντονο ύφος. «Να είστε ευπρεπέστερος», φώναξε στον υπουργό ο κ. Δαβάκης.

«Κύριε Δαβάκη, ως υπουργός Άμυνας δεν σας επιτρέπω να λέτε ο “συνταγματάρχης του υπουργού”. Δεν είναι του χουντικού παππού σας εδώ η αίθουσα», κατέληξε ο υπουργός.

Το… καβαλιώτικο ενδιαφέρον αυτού του καβγά έγκειται στο γεγονός ότι εκείνη ακριβώς τη στιγμή προήδρευε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Αντιπρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής της Βουλής), ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα «πνεύματα».

«Να επαναφέρετε στην τάξη τον υπουργό» τού ζήτησε ο κ. Δαβάκης. «Επαναφέρω κυρίως εσάς, με υπαινιγμούς δεν αρθρώνεται δημόσιος λόγος», του αντιγύρισε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Δείτε το περιστατικό στο βίντεο που ακολουθεί: