Παρουσία Τσίπρα στις 13-14 Νοεμβρίου το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Ο πρωθυπουργός και μια πλειάδα κορυφαίων υπουργών θα βρεθούν στην Κομοτηνή - Στο «τραπέζι» τα προβλήματα της Περιφέρειας, οι λύσεις και οι προτάσεις φορέων και κυβέρνησης

Το τρίτο διευρυμένο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο προετοιμάζεται αυτές τις μέρες από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διοργάνωση συνολικά δέκα τριών (13) τέτοιων συνεδρίων, ένα για κάθε Περιφέρεια της χώρας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο μέσα στο περασμένο καλοκαίρι, ένα στην Κοζάνη (Δυτική Μακεδονία) και ένα στη Λαμία (Στερεά Ελλάδα).
Η ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου της Κομοτηνής «κλείδωσε» τελικά μετά από πολλές αναβολές, λόγω υποχρεώσεων του πρωθυπουργού. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, μετά «πήγε» στις αρχές Οκτωβρίου, μετά στα τέλη του Οκτωβρίου και τελικά οριστικοποιήθηκε για τις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017.

Στόχος των περιφερειακών συνεδρίων είναι να «ακουστεί» η «φωνή» των τοπικών φορέων και να τους δοθεί η δυνατότητα να συναποφασίσουν και να σχεδιάσουν από κοινού τις αναπτυξιακές στρατηγικές για το μέλλον των Περιφερειών τους γύρω από τους άξονες:

  • Διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα βασίζεται στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • Απασχόληση (στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση της ανεργίας κατά δέκα μονάδες μέσα στην επόμενη πενταετία)
  • Μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων
  • Περιβαλλοντική αειφορία