Νίκος Παναγιωτόπουλος: Από την αλλαγή φύλου ξεκίνησε στην… Αγία Μαρίνα έφτασε

Σε εφ' όλης (πραγματικά) της πολιτικής ύλης εξελίχθηκε η συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας

Αν και η πρόσκληση που εστάλη στα τοπικά ΜΜΕ για να «καλύψουν» τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παναγιωτόπουλου ανέφερε ως μοναδικά θέματα το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και την  ψηφισθείσα τροπολογία για το άρθρο 758 του ΚΠΔ που σχετίζεται με τις προσφυγές σωματείων που θέλουν να αναγνωριστούν με ονομασίες όπως «Τουρκική Ένωση», ο βουλευτής Καβάλας «άνοιξε» την ατζέντα μιλώντας για πολλά και διάφορα…

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε για την επίσκεψητου Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, την αναδρομική επιστροφή επιδομάτων των συνταξιούχων της Καβάλας, το video για την προβολή της ΑΜΘ που δεν περιλαμβάνει Θάσο και Παγγαίο, την όδευση του αγωγού ΤΑΡ και το ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας!

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων που έκανε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017 πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μπάμπη Δράκο και το μέλος της ΔΕ Ιορδάνη Παπαντίδη.

Η συζήτηση ξεκίνησε από ένα θέμα που «τρέχει» τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου…

«Να μη γίνει η Ελλάδα… Κολομβία»!

«Πρέπει να μας ανησυχεί  η έξαρση της ανομίας, της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας όπου τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Επειδή δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει Κολομβία, χτυπάμε για μια ακόμα φορά το καμπανάκι σ’ αυτό το καθεστώς της ανασφάλειας σε κάποιους που παίρνουν το κίνητρο να ασκήσουν μια εγκληματική πράξη να το κάνουν, γιατί οι πιθανότητες να διωχθούν  και να πιαστούν είναι από λίγες μέχρι ανύπαρκτες».

«Καλές οι συναντήσεις με τους επενδυτές, αλλά το θέμα είναι τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Τραμπ…»

«Είναι μια καλή γεωπολιτική συγκυρία η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού εκεί και αυτό από μόνο του αποτελεί πολιτικό γεγονός. Το ζήτημα είναι τι θα συζητηθεί μεταξύ τους και τι θα ζητήσει ο ένας από τον άλλον. Τις συναντήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα τις περνάω στο ντούκου, γιατί αυτή την τη στιγμή ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις και δεν τις προσελκύει! Εκεί πρέπει να γίνει σημαντική δουλειά και δεν εξαρτάται η είσοδος Αμερικανών και ομογενών επιχειρηματιών στην Ελλάδα για να κάνουν επενδύσεις…

»Αυτό που έχει σημασία είναι η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι δεδομένο ότι οι Αμερικανοί θα ζητήσουν το λιμάνι της Σούδας και την εκτεταμένη του χρήση για αρκετά χρόνια. Διότι τα στρατηγικά τους συμφέροντα τούς επιβάλλουν να έχουν μια δεδομένη βάση, ιδίως λόγω του ότι η θέση της Τουρκίας με όλη αυτήν τη ρευστότητα του Ερντογάν είναι επισφαλής ως προς τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Το ζήτημα είναι τι θα ζητήσει ως αντάλλαγμα ο κ Τσίπρας…

»Θα θίξει και τα εθνικά μας θέματα ζητώντας μια υποστήριξη σε αυτά, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, που σε λίγο θα παρουσιάσουν μια κινητικότητα ή θα μείνει στο να ασκηθεί μια πίεση στις ΗΠΑ προς το ΔΝΤ ώστε αυτό να χαλαρώσει τη στάση του σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην χώρα μας;

»Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως η μεγάλη αρνητική έκπληξη παγκοσμίως το διάστημα 2015-2017. Το ζητούμενο για το ΔΝΤ είναι να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του και να γίνει μια αναθεώρηση των προβλέψεών του για τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ. Αν όμως πιαστεί αυτός ο στόχος,  με την πορεία της ελληνικής οικονομίας  είναι σίγουρο πως θα ζητηθούν και άλλα μέτρα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να τα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Επίσης υπάρχουν πολλά προαπαιτούμενα τα οποία δεν έχουν βρει την λύση τους, όπως είναι οι συντάξεις και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου».

«Το νομοσχέδιο  για την αλλαγή φύλου είναι τρικ για να ξεφύγει η κυβέρνηση από τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την χώρα»

«Η ΝΔ, αντίθετα με τις προβλέψεις που γίνανε, βγήκε από τη συζήτηση ατσαλάκωτη και χωρίς απώλειες, τη στιγμή που άλλες παρατάξεις βιώσανε τραύματα και απώλειες. Η ΝΔ κατέθεσε τη δική συγκροτημένη και λογική πρόταση και την έθεσε σε κρίση απέναντι στην ελληνική κοινωνία που την ακούμε προσεκτικά για να διαμορφώσουμε άποψη, αλλά απέναντι και στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

»Η κυβέρνηση ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο, αλλά με μειοψηφία, με την ενίσχυση άλλων επτά βουλευτών από άλλα κόμματα. Σε γενικές γραμμές βγήκε λαβωμένη από αυτήν τη διαδικασία. Βλέπουμε λοιπόν πως η κυβερνητική συνοχή έχει σπάσει…

»Ό,τι και να πω για τους ΑΝΕΛ είναι λίγο, γιατί είχαμε την μοναδική στα χρονικά κατάσταση, ένα κόμμα να ψηφίζει επί της αρχής ενός νομοσχεδίου και… ΟΧΙ σε όλα τα άρθρα! Ο δε κ Καμμένος από τη… Βραζιλία έστειλε το δικό του «παρών» επί της αρχής. Είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα που δείχνει την σύγχυση και τον διχασμό αυτού του κόμματος».

«Με δική μου πρόταση θωρακίστηκε η Θράκη στο περιβόητο νομοσχέδιο για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

«Μέσα από αυτή την τροπολογία άνοιγε ο δρόμος για τη δημιουργία τριών Σωματείων στη Θράκη με την επωνυμία «Τουρκικό». Εμείς είχαμε δηλώσει πως δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουμε αυτήν την τροπολογία και κάτω από την πίεση όλων των  κομμάτων που ήταν εναντίον, ο κ. Κοντονής την απέσυρε και την επανέφερε σε αυτό το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

»Ψηφίστηκε και από τη ΝΔ γιατί την επανέφερε διορθωμένη στην βάση μιας πρότασης που την έκανα εγώ προσωπικά. Η διόρθωση έβαζε μια συνθήκη  ότι για λόγους εθνικής  ασφάλειας θα μπορούσε να απορριφθεί  η αναγνώριση αυτών των Σωματείων. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο θρησκευτικές και όχι εθνικές μειονότητες. Επομένως, όταν μιλάμε για κάποια μειονότητα στη Θράκη, πρέπει να κάνουμε λόγο για μουσουλμανική μειονότητα και όχι εθνική. Επομένως, όποιος μιλάει για τουρκική μειονότητα, ένωση κτλ, στην ουσία έρχεται απέναντι στις προβλέψεις της συνθήκης της Λωζάνης…

»Εμείς ζητήσαμε να μπει η προϋπόθεση απόρριψης, αν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας. Αυτήν τη χάρη μάς την έκανε ο κ Κοντονής, διόρθωσε την τροπολογία και έτσι ψηφίστηκε από το  Κοινοβούλιο. Θωρακίζεται η Θράκη, καλύπτεται το ζήτημα και δίνεται το δικαίωμα στον Έλληνα δικαστή να απορρίψει κάθε μελλοντική αίτηση για αναγνώριση κάποιου τουρκικού σωματείου στην Θράκη, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας. Το θέμα καλύφθηκε και η διορθωμένη τροπολογία κάλυψε και μας».

«Απαράδεκτο να τιμωρούνται οι συνταξιούχοι της Καβάλας»

«Είναι απαράδεκτο να αφαιρούνται χρήματα των συνταξιούχων από τις τράπεζες και τις συντάξεις τους και μάλιστα για κάτι που δεν το ζήτησαν, αλλά τους παραχωρήθηκε. Είναι πραγματική τιμωρία γι’ αυτούς και σκοπεύω άμεσα να καταθέσω ερώτηση στη Βουλή για το θέμα».

«Ελλιπές και επικίνδυνο το τουριστικό βίντεο της ΠΑΜ-Θ, περιμένω να αλλαχτεί άμεσα»

«Όταν από  μια τέτοια προβολή, λείπει η κορωνίδα του τουρισμού, η Θάσος και το Παγγαίο, μπορούμε να μιλάμε για μισή και κακή δουλειά. Είναι σαν να έχει γίνει ένα video για την Ελλάδα και λείπουν από μέσα η Κρήτη, η Σαντορίνη και άλλα κομβικά τουριστικά σημεία της. Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος που πρέπει να διορθωθεί.

»Είναι λάθος η αναφορά που γίνεται στον όρο «Δυτική Θράκη» αλλά και στον όρο «Χριστιανική πλειονότητα». Με κάτι τέτοια δημιουργούμε μόνοι μας εθνικές προεκτάσεις, γιατί προκύπτουν ζητήματα που θέλουν λεπτό χειρισμό. Καλό θα ήταν να μην δίνουμε δικαιώματα προς την άλλη πλευρά για να υπάρχουν διεκδικήσεις. Το video αυτό πρέπει να διορθωθεί από την Περιφέρεια και το περιμένω να γίνει πολύ σύντομα».

«Όσο προχωράει το έργο του ΤΑΡ τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες αλλαγής της όδευσης του αγωγού»

«Πρέπει οπωσδήποτε  να προστατευτούν και να διατηρηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι των Φιλίππων. Ουσιαστικά, θα πρέπει αν υπάρξει ένας ενοποιημένος χώρος των αρχαιοτήτων που θα δώσει μεγάλα οφέλη στην περιοχή μας. Η εναλλακτική όδευση θα ήταν ευχής έργο να συμβεί, όμως δεν γίνεται να φύγει ο αγωγός έξω από τα Τενάγη.

»Εκείνο όμως που πρέπει να ζητήσει η κοινωνία από τον ΤΑΡ είναι να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη, όπως να γίνει καθαρισμός των Τεναγών ή να υπάρξει σύνδεση της Καβάλας με φυσικό αέριο για την θέρμανση των κατοίκων, ένα θέμα που έθεσα  για την εκπόνηση μελετών. Όμως, όσο θα ολοκληρώνεται το έργο τόσο  θα μειώνονται οι πιθανότητες για αλλαγή της όδευσης του αγωγού».

«Τρεις λύσεις για να επιβιώσει το ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας»

«Δόθηκαν υποσχέσεις οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν ποτέ.Τώρα υπάρχουν τρεις επιλογές: Η μία είναι να κλείσει το ίδρυμα, η δεύτερη  να κρατικοποιηθεί και η τρίτη να βρεθεί τρόπος να περάσει στον δήμο Καβάλας με τη μετατροπή του σε Δημοτική Κοινωνική Δομή. Όσο υπάρχει αυτό το μεγάλο χρέος, τα πράγματα γίνονται όλο και δυσκολότερα. Αν το χρέος ρυθμιζόταν, ίσως να βρισκόταν λύση το Ίδρυμα να γίνει προνοιακό. Γιατί αν  ένα Ίδρυμα δεν είναι προνοιακό, δεν θα μπορούν να υπάρχουν και επιχορηγήσεις».