Συνάντηση με αισιόδοξη έκβαση για την παραχώρηση των κτιρίων τα οποία διεκδικεί ο δήμος Καβάλας

Τσανάκα, Δρακονάκη και Παπανάτσιου «τα είπαν» στο υπουργείο Οικονομικών για παλιό Νοσοκομείο, παλιό Πρωτοδικείο και Καλαμίτσα-Ανατέθηκε σε υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου ο φάκελος με τα «κτίρια της λήθης» της Καβάλας

Συνάντηση μεταξύ της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, της συμβούλου της για Τεχνικά Θέματα και προέδρου του ΝΠΔΔ του δήμου Καβάλας Ευαγγελίας Δρακονάκη και της υφυπουργού  Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα την παραχώρηση στον δήμο Καβάλας κτιρίων στα οποία εμπλέκεται και το υπουργείο Οικονομικών.

Η υφυπουργός έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για την απόδοση κατά χρήση δημοσίων κτιρίων και εκτάσεων που διεκδικεί ο δήμος Καβάλας (παλιό Πρωτοδικείο, παλιό Νοσοκομείο, Ακτή Καλαμίτσας). Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ η κ. Δρακονάκη: «Εμπλέκονται πολλά υπουργεία και φορείς του Δημοσίου-όπως το Υπερταμείο-στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των “κτιρίων της λήθης”, όπως εμείς τα αποκαλούμε. Οι κατευθύνσεις που μας δόθηκαν είναι εναρμονισμένες με τις δικές μας ενέργειες. Το θετικό, κατά την άποψή μου, είναι ότι η υπουργός ανέθεσε σε υπηρεσιακό παράγοντα τον φάκελο της Καβάλας.

»Όπως πληροφορηθήκαμε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τη Γενική Γραμματέα του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας κ. Πέρκα, στο εξής θα μιλάμε με συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα για τα θέματα της Καβάλας.

»Όσον αφορά τη συνάντησή μας με τον κ. Κουρουμπλή, αυτή ήταν σε συνέχεια της συνάντησης που είχε η δήμαρχος με τον υπουργό στις αρχές του 2017 για το θέμα της παραχώρησης μέρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Καβάλας και o υπουργός εμφανίστηκε συγκαταβατικός στο σκέλος που αφορά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».