Κωστής Σιμιτσής: Να ενεργοποιηθεί ο δήμος Καβάλας για τη σύλληψη του Osman Kavala

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας επικαλείται τις ρίζες του επιχειρηματία και ακτιβιστή, καθώς και τη σχέση που έχει αναπτύξει με τις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου, διερωτώμενος ποιους ενοχλεί η δραστηριότητά του

Η σύλληψη χωρίς προφανή αιτία του επιχειρηματία και ακτιβιστή Osman Kavala στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017 από το «καθεστώς» Ερντογάν, με τους άνδρες ασφαλείας να κατάσχουν, μάλιστα και τους υπολογιστές από τα γραφεία του πολιτιστικού κέντρου Anadolu Kultur του οποίου είναι πρόεδρος (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), προκάλεσε την αντίδραση του τέως δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος ζήτησε μέσω ανάρτησής του την ενεργοποίηση του δήμου Καβάλας, υπενθυμίζοντας τους δεσμούς και τη συνεργασία του επιχειρηματία με την Καβάλα και τη διοίκηση του δήμου αντίστοιχα, διερωτώμενος παράλληλα ποιους ενόχλησε η δραστηριότητα του Osman Kavala.

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο Κωστής Σιμιτσής  για το περιστατικό.

«Η σύλληψη του Osman Kavala από την τουρκική αστυνομία πρέπει να ενεργοποιήσει τον Δήμο Καβάλας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, με οικογενειακές ρίζες από την περιοχή μας, έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καβάλας το 2010. Συνεργάστηκε πολλαπλά με τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου και προσπάθησε να φέρει σε επαφή και επικοινωνία τους δύο λαούς. Ποιους ενόχλησε αυτή η δραστηριότητα;»