Ο Γιάνης Βαρουφάκης καλεί την Καβάλα να σταθεί δίπλα σε ένα νέο κίνημα «δημιουργικής ανυπακοής»

Ο τέως υπουργός Οικονομικών και δημιουργός της Κίνησης DiEM25 θα μιλήσει στον κινηματογράφο Απόλλωνα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 με αφορμή το βιβλίο του «Νικημένοι ανίκητοι» και την πρότασή του για την έξοδο από την κρίση

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος θα βρεθεί στην Καβάλα τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Νικημένοι ανίκητοι».

Ο επικεφαλής της κίνησης DiEM25 θα μιλήσει στον κινηματογράφο Απόλλωνα στις 19:30 για τη «Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση της χώρας», καλώντας, παράλληλα, τους Καβαλιώτες «να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα δημιουργικής ανυπακοής που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στη ζωή μας».

Διαβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμα του DiEM25

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πάτρα, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης τη Δευτέρα 23/10 θα βρεθούν στην Καβάλα στις 19:30 στον κινηματογράφο Απόλλωνα, και στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη, 25/10 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο.

Το DiEM25 έχει αναπτύξει μια συνεκτική πρόταση για μια εναλλακτική, προοδευτική πολιτική που μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από το αδιέξοδο που την έχει οδηγήσει η ηγεσία της τα τελευταία χρόνια. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας περιθωριοποιεί ολόκληρα κομμάτια του πληθυσμού και τροφοδοτεί τον ακραίο εθνικισμό. Αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, από τη Γερμανία και την Αυστρία, μέχρι τη Γαλλία. Η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερη δημοκρατία και όχι αυταρχισμός, όπως είδαμε πρόσφατα στην περίπτωση της Καταλονίας.

Ή Ελλάδα ειδικότερα, είναι η χώρα όπου το 2015 με την κατάπνιξη της προσπάθειας του λαού μας να αποδράσει από τη φυλακή χρέους και έχει ανάγκη περισσότερο ίσως από κάθε άλλη να εφαρμοστεί άμεσα μια άλλη πολιτική που βάζει τέλος στο αδιέξοδο. Το DiEM25 προτείνει τη Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση της χώρας.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να σταθούν απέναντι στο κατεστημένο που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον μας, να έρθουν να μάθουν την πρότασή μας και να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα δημιουργικής ανυπακοής που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στη ζωή μας.