Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Στο επίκεντρο η σύλληψη του Osman Kavala, τα…ταξιδάκια και οι τουριστικές εκθέσεις

Τα «ρουσφέτια» για τους αθλητικούς χώρους, οι... παραινέσεις για τα καφενεία και το όραμα της ΔΕΥΑΚ-Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Με τα πυρά του Κωστή Σιμιτσή για τα ταξίδια της δημάρχου και τις επιπλήξεις του για θέματα συμπεριφοράς της διοίκησης «που λειτουργεί σαν ιδιοκτήτης και όχι σαν προσωρινός διαχειριστής για 5 χρόνια» που στη συνέχεια γενικεύτηκαν με τις τοποθετήσεις του Μάκη Παπαδόπουλου και του Βαγγέλη Παππά άρχισε και εξελίχθηκε για αρκετή ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017.

Στη συνέχεια η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στη «μεροληπτική συμπεριφορά» του αντιδημάρχου Καβάλας Γιώργου Φιλόσογλου σε αθλητικά σωματεία (σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο), στον ΤΑΡ και στα αντισταθμιστικά οφέλη, στη ΔΕΥΑΚ και στην ενημέρωση που δεν γίνεται για το όραμα της μεγάλης Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά και στον Osman Kavala που παραμένει κρατούμενος από το κράτος του Ερντογάν (διαβάστε το θέμα εδώ).

Τα ταξιδάκια της δημάρχου…

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ιδιοκτήτες, αλλά διαχειριστές για 5 χρόνια.  Αναφέρομαι όχι μόνο στα ταξίδια, αλλά μένω στο ταξίδι σας στην Κίνα. Επί δικής μας διοίκησης πήγαμε 3 άνθρωποι οικονομικά, εσείς όμως δεν είχατε τη στοιχειώδη ευγένεια να καλέσετε κάποιον από εμάς. Βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο τον Νίκο Σιδερίδη, αλλά στις φωτογραφίες και στις αναρτήσεις σας βλέπω μόνο τα στελέχη σας, λες και δεν ήμασταν εμείς», είπε μεταξύ άλλων εισαγωγικά ο κ. Σιμιτσής.

Ακόμη, κάλεσε τη διοίκηση να φέρει ως τακτικό θέμα αυτό της ενημέρωσης για το όραμα της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης, της ΔΕΥΑΚ, ενώ ζήτησε να μην περάσουν άλλοι δυο μήνες, για να έχει στα χέρια του τα στοιχεία που ζήτησε για τις απευθείας αναθέσεις που έκανε ο δήμος. Αναφορά έκανε και στην απουσία του δήμου από την Έκθεση NOSTOS της Ναυπάκτου. «Ο πρώην δήμαρχος Σιταγρών με ενημέρωσε τι έγινε και μου είπε ότι δεν υπήρχε καμία σοβαρή παρουσία του δήμου εκεί, παρά το γεγονός ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από γνωστό αρχιτέκτονα της πόλης. Ποιο είναι το όραμα τουριστικής ανάπτυξης;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμιτσής.

Δήμητρα Τσανάκα: Δε μου λείπουν τα ταξίδια…

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, απαντώντας στον κ. Σιμιτσή είπε ότι… δεν της λείπουν τα ταξίδια, αλλά το ταξίδι στην Κίνα με την πολυπληθή εκπροσώπηση οργανώθηκε κατόπιν πιέσεων των διοργανωτών και ότι η ίδια αποδέχθηκε την πρόσκληση για να ζωντανέψει τον παλιό σύνδεσμο με την επαρχία Σεν-Ζενγκ που ατόνησε. Όσο για τους ακολούθους της, η δήμαρχος είπε ότι παίρνει μαζί της τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένη Τουλκίδη, ως επιβράβευση της δουλειάς που έχει κάνει με το ΒΑΑ και τον κ. Τελίδη ως εκπρόσωπο του ΔΩΚ, αφού στην Κίνα θα ταξιδέψει και το τμήμα παραδοσιακών οργάνων του ΔΩΚ υπό τον Μανώλη Παργεντάκη. Στο επόμενο ταξίδι της, πάντως, όπως είπε η δήμαρχος, δε θα πάει η ίδια, αλλά θα στείλει τον κ. Σιμιτσή!

Για τη ΔΕΥΑΚ η δήμαρχος είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου είπε ότι στη Ναύπακτο δεν εκπροσωπήθηκε κανένας δήμος της βόρειας Ελλάδας, παρά μόνο ο δήμος Κοζάνης, ότι ενημερώθηκε με καθυστέρηση και ότι βρέθηκε εκεί υπό την αιγίδα της ΠΕΔ ΑΜ-Θ. Αυτή η δήλωση προκάλεσε λίγο αργότερα την αντίδραση του Βαγγέλη Παππά, ο οποίος την εγκάλεσε, λέγοντας ότι «δεν μπορεί η Καβάλα να λειτουργεί ως ουρά της Αλεξανδρούπολης και του κ. Λαμπάκη».

Οι «ευνοημένοι λόγω συγγένειας»

Σφοδρή επίθεση κατά του αντιδημάρχου Γιώργου Φιλόσογλου εξαπέλυσε στη συνέχεια ο Μάκης Παπαδόπουλος, καταθέτοντας παραδείγματα αθλητικών σωματείων που χάνουν τους χώρους προπόνησης των αθλητών τους για… ρουσφετολογικούς λόγους, με τον αντιδήμαρχο να τον χαρακτηρίζει αδιάβαστο και να τον προκαλεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, όταν μιλάει για καταγγέλλοντες, ειδάλλως θα θεωρηθεί συκοφάντης.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεκτάθηκε και στο θέμα της λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου, καλώντας τον κ. Φιλόσογλου να παρουσιάσει μια έκθεση για τον εξορθολογισμό της ζημιάς που προκαλεί στα οικονομικά του δήμου η κακή λειτουργία του, ενώ είπε ακόμη ότι απολαμβάνει την εύνοια της δημάρχου, λόγω της συγγενικής σχέσης μαζί της, με τον αντιδήμαρχο Καβάλας να κλείνει το θέμα, καλώντας τον αυτές τις συζητήσεις να τις κάνει στα… καφενεία!

Ο Βαγγέλης Παππάς ορμώμενος από την τοποθέτηση της κ. Τσανάκα τόνισε ότι το θέμα της κράτησης του Osman Kavala είναι πολιτικό και άπτεται της εξωτερικής πολιτικής, είπε ότι το αντιμετώπισε η δήμαρχος «πολιτικά αφυδατωμένα» και ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον φίλο της Καβάλας. Ακόμη, κάλεσε τη διοίκηση με αφορμή τον τραυματισμό ενός συμπολίτη μας, όταν αιφνιδιαστικά πετάχτηκε στον δρόμο ένας νεαρός  μετανάστης που διαμένει στο «Ασημακοπούλου», να πάρει μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί ένα ατύχημα, όπως η τοποθέτηση ενός σιδερένιου προπετάσματος, παρόμοιου με αυτά που τοποθετούνται στα σχολεία.