Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κύπρο

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις στη Λευκωσία με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή για το Κυπριακό Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη

Διήμερη επίσκεψη  στη Λευκωσία, από τις 22 ως τις 24 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποίησε τριμελής διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη γραμματέα Μαρία Τριανταφύλλου και το μέλος της Επιτροπής Κωνσταντίνο Τασούλα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Μαρίνου Σιζόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Ελλήνων βουλευτών με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας  της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, όπως και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλύθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, η προκλητική στάση της Τουρκίας και το μεταναστευτικό. Κοινή ήταν η πεποίθηση όλων πως οι τρέχουσες εξελίξεις επιβάλλουν τη συνεργασία των επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δυο Κοινοβουλίων σε τακτική βάση.

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των Ελλήνων βουλευτών και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δυο χωρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των καιρών.

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λευκωσία είχε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο και τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή για το Κυπριακό, Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίος τους ενημέρωσε για τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων και άκουσε τις απόψεις των Ελλήνων βουλευτών.

Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα» όπου ο κ. Εμμανουηλίδης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της ΒτΕ και την ΕΛΔΥΚ όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου και ενημερώθηκε για την ιστορία και το ρόλο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο από τον Διοικητή, Συνταγματάρχη Προκόπη Μαυραγάνη.