Ο Μακάριος Λαζαρίδης ενδιαφέρεται «ζεστά» για το ψηφοδέλτιο της Καβάλας αλλά και για τα τοπικά θέματα

Προτεραιότητα για τη ΝΔ σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη η συνένωση ΤΕΙ ΑΜ-Θ με ΔΠΘ αλλά και η πάταξη της εγκληματικότητας στην περιφέρεια

ΟΣύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και άτυπος σύμβουλος για την οικονομική, κοινωνική και επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Μακάριος Λαζαρίδης «έλυσε» τη σιωπή του και είπε καθαρά ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Καβάλα, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι ο πρόεδρος και τα όργανα του κόμματος έχουν πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Άλλωστε ο κ. Λαζαρίδης βρίσκεται πλέον σε τακτική βάση στην Καβάλα και ενημερώνεται εκτενώς για όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Διαβάστε παρακάτω τι είπε στο ALPHA Radio 88,6 το «δεξί χέρι» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Καβάλα.

Προτεραιότητα της ΝΔ η συνένωση ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΔΠΘ

«Τον Ιανουάριο του 2013 ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισκεφθεί το ΤΕΙ Καβάλας και από τότε δημιουργήθηκε μια στενή σχέση με το Ίδρυμα και τη διοίκηση, γιατί ο κ. Μητσοτάκης πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητες του Ιδρύματος, όπως πιστεύει στην Παιδεία και στα πανεπιστήμια που βρίσκονται στη χώρα μας και φυσικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Υπάρχουν συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας και το ΔΠΘ ώστε να υπάρξει αυτή η λεγόμενη συνένωση, με τη δημιουργία δύο νέων πολυτεχνικών τμημάτων στην Καβάλα και τη δημιουργία 1-2 πανεπιστημιακών τμημάτων από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας, στηρίζουμε την προοπτική αυτή, γιατί το ΔΠΘ πρέπει να μετεξελιχθεί σε Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ΑΜ-Θ και η ΝΔ θα σταθεί αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια».

«Ζητάμε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για την συνένωση ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΔΠΘ»

«Περιμένουμε να δούμε την πολιτική βούληση, αν υπάρχει. Η ΝΔ δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση. Εμείς προτάσσουμε τα θετικά με κατάθεση προτάσεων και ιδεών που αν συμπίπτουν με τις προτάσεις της κυβέρνησης, προφανώς και θα τις στηρίξουμε. Όμως ήταν μια διαδικασία που ξέφυγε από την κυβέρνηση, υπό την έννοια ότι αναλήφθηκε μια πρωτοβουλία μεταξύ του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν ήταν δηλαδή πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας και περιμένουμε να τοποθετηθεί ο ίδιος.

»Πιστεύω και είναι και απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πόλης της Καβάλας, ο πρωθυπουργός που θα έρθει στο Αναπτυξιακό-δήθεν-Συνέδριο που θα γίνει, να ανακοινώσει τη δέσμευση της κυβέρνησης μαζί με τον κ. Γαβρόγλου γι’ αυτή την συνένωση. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον της πόλης μας. Θα είναι και μια πρόκληση, αφού τα εκπαιδευτικά ιδρύματα απειλούνται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την υποχρηματοδότηση. Άρα, είναι αναγκαίο να υπάρξει στρατηγική λύση για τέτοιου είδους συνενώσεις, γιατί η υποχρηματοδότηση φέρνει και συρρίκνωση. Είναι αναγκαία η αναζήτηση λύσεων, γιατί το ΤΕΙ ΑΜ-Θ είναι διαμάντι για την πόλη και την περιοχή.

»Αυτό που λέμε είναι πως έχουμε την πολιτική βούληση να αναβαθμίσουμε τα πανεπιστήμια. Δεν θα ακούσετε από την ΝΔ υποσχέσεις για ζητήματα οικονομικής ενίσχυσης. Όταν όμως η Παιδεία είναι προτεραιότητα και συνδέεται με την αγορά και τους νέους, θα γίνει ό,τι πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν αρκούν οι θεσμικές αλλαγές, αλλά να βρεθούν και πόροι».

«Για να παταχθεί η εγκληματικότητα στην περιφέρεια χρειάζεται η επιβολή νόμου και τάξης»

«Το θέμα της εγκληματικότητας ο κ. Μητσοτάκης θα το φέρει στη Βουλή, θέτοντας τη σχετική  ερώτηση. Η εγκληματικότητα υπάρχει και στην επαρχία και όχι μόνο στην Αττική και είναι επιτακτικό να μπει το θέμα δημιουργίας περισσότερων Αστυνομικών Σταθμών που θα δίνουν ασφάλεια στους πολίτες. Εμείς έχουμε αναδείξει, ως ΝΔ, τα σοβαρά θέματα ασφάλειας που υπάρχουν συνολικά στη χώρα μας. Είδαμε μάλιστα πρόσφατα το περιστατικό στη Δράμα. Προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η επιβολή του νόμου και της τάξης. Δεν υπάρχει ελευθερία αν δεν υπάρχει νόμος και τάξη, ούτε δυνατότητα να έχουμε οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, αν δεν υπάρχει ασφάλεια. Η ασφάλεια δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά, αλλά αναγκαία, ώστε οι πολίτες να κινούνται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας.

»Η ΝΔ αναδεικνύει τον νόμο και την τάξη, γιατί το θεωρούμε προτεραιότητά μας. Θεωρούμε ότι ο πολίτης πρέπει να είναι ήρεμος και ήσυχος. Την Παρασκευή πέρα από την έντονη κριτική που θα γίνει στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως πρέπει η κυβέρνηση να έχει την πολιτική βούληση να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη στη χώρα, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.

»Όπως μας είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, θα άνοιγε συζήτηση με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να συνομιλεί με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων, γιατί το μήνυμα που στέλνει είναι λάθος. Δε συνομιλούμε με τις συλλογικότητες. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν καταθέτει σκέψεις και ιδέες μέσα από στείρα πολιτική. Αυτό που θέλουμε είναι η επιβολή νόμου και τάξης σε όλη τη χώρα και αυτό θα το πετύχουμε γιατί υπάρχει η πολιτική βούληση η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα. Καλά θα  κάνει η κυβέρνηση να αφήσει αυτές τις συνομιλίες και να ασχοληθεί με το μεγάλο αυτό ζήτημα».