Σταύρος Θεοδωράκης από Καβάλα: Θα κάνουμε κάτι νέο, όχι ένα ΠΑΣΟΚ με έμβλημα τον κόκκινο ήλιο

Ένα κόμμα πολυτασικό χωρίς κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις και νεολαίες το όραμα του υποψήφιου προέδρου για τον φορέα της Κεντροαριστεράς-Οι σπόντες προς τους συνυποψήφιους και τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Καβάλας που ξεχώρισε

Με στόχο τη δημιουργία ενός «εντελώς καινούριου κόμματος» ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα του προοδευτικού χώρου της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 στην Καβάλα, προκειμένου να συναντήσει φίλους και συνεργάτες, αλλά και να καταγράψει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή.

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας

«Ο χώρος ο δικός μας δεν είναι μόνο της Κεντροαριστεράς. Είναι Κεντροαριστερά, Σοσιαλδημοκρατία και είναι οι φιλελεύθεροι προοδευτικοί πολίτες που πιστεύω ότι θα με ψηφίσουν στις 12 του μήνα». Αυτό τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Από την πλευρά της η δήμαρχος δήλωσε ότι «μακάρι να τον επιλέξουν οι ψηφοφόροι και να τον ανεβάσουν ψηλά, αν είναι δυνατόν να τον βγάλουν και πρώτο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, που  μιλάει ίσια και ντόμπρα, δε μιλάει με την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών».

«Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση με τη δήμαρχο-δεν είναι η πρώτη φορά που την κάνουμε-είναι πάντα ευχάριστη και χρήσιμη. Χρήσιμη γιατί οι επισημάνσεις της για την περιοχή, για τη χώρα είναι πολύ σημαντικές και ευχάριστη γιατί είναι ένας άνθρωπος που τα λέει χωρίς να κρύβεται και το έχετε συνειδητοποιήσει κι εσείς. Είναι μια κομβική συνάντηση», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του γραφείου της κ. Τσανάκα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που δέχομαι σήμερα για δεύτερη φορά, τον αρχηγό του Ποταμιού. Ελπίζω πολύ σε αυτόν όπως και όλοι οι ψηφοφόροι που ψήφισαν Ποτάμι, μεταξύ και αυτών είναι και ένα απ’τα παιδιά μου, ας μη πω ποιο. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τον χώρο της Κεντροαριστεράς, συν το γεγονός ότι τόσα χρόνια με τη θέση που είχε ξέρει πάρα πολλά μυστικά και τι γίνεται μέσα σε εκείνη την κόπρο του Αυγεία στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς είναι ένας χώρος που αυτή τη στιγμή νέμεται ο Σύριζα ο οποίος εξακολουθεί να έχει 3% ποσοστό», δήλωσε η κ. Τσανάκα.

«Να αδειάσουν κάποιες κομματικές καρέκλες»

Στη συνέχει ο κ. Θεοδωράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το καφέ-μπαρ Μπρίκι, απαντώντας σε θέματα που άπτονται της Καβάλας, αλλά και των εκλογών στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, για την οποία, όπως είπε, χρειάζονται άνθρωποι άξιοι που δούλεψαν και παρείχαν έργο, «άνθρωποι οι οποίοι υπάρχουν και ξέρω αρκετούς, αλλά για να αναδειχτούν πρέπει πρώτα να αδειάσουν κάποιες καρέκλες στα κόμματα κι αυτός είναι ο στόχος μου, να εκλεγώ αρχηγός ενός νέου κόμματος και να ανανεώσω την πολιτική του ηγεσία», όπως είπε ο ίδιος.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κόμμα πρέπει να είναι πολυτασικό, να λειτουργεί χωρίς ξεχωριστούς μηχανισμούς που θα ηγούνται τάσεων, αλλά παράλληλα και ο καθένας να κρατάει τις δικές του πολιτικές θέσεις. «Πρότεινα το νέο κόμμα να μην έχει κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, ούτε παρατάξεις στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Κάποιοι υποψήφιοι φοβήθηκαν την ηλεκτρονική ψήφο…»

«Κάποιοι μεγάλωσαν δίπλα στις κάλπες και θέλουν να απομακρύνουν τις νέες επιλογές, όπως είναι η ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Όμως εγώ, αν εκλεγώ, θα την επαναφέρω για σημαντικά θέματα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας ότι όλοι οι συνυποψήφιοί του είναι υπέρ της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, αλλά στην ουσία κανείς δε θέλησε να υιοθετηθεί.

«Ο καθένας να ψηφίσει αυτόν που πιστεύει»

Όσον αφορά το κριτήριο το οποίοι θα πρέπει να έχουν όσοι πάνε στις κάλπες, δήλωσε ότι καταρχάς θα πρέπει να είναι υπερκομματικό: «Ο καθένας να έρθει να ψηφίσει αυτόν που πιστεύει ότι είναι καταλληλότερος για τη μεγάλη παράταξη. Πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι με ανοιχτούς ορίζοντες, μακριά από κομματικά κριτήρια. Άλλωστε αυτοί που μετέχουν στις κομματικές διαδικασίες, δε ξεπερνούν τους 50.000, άρα όταν μιλάμε για 200.000, σημαίνει ότι θα έρθουν 150.000 πολίτες που δε θα έχουν κομματικά κριτήρια». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερος προεκλογικός χρόνος, περίπου 2 βδομάδες, ώστε να θέσουν οι τοπικές κοινωνίες τα προβλήματά τους.

Νέο κόμμα, νέο όνομα και πρόσκληση σε… νεοδημοκράτες

Όσον αφορά το όνομα του νέου φορέα, δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι κάτι καινούριο, όχι διόρθωση παλιού ονόματος. «Δε θα τον ονομάσουμε ΠΑΣΟΚ με κόκκινο ήλιο, για παράδειγμα. Θα έχουμε ένα νέο όνομα, συμβολίζοντας το νέο που γεννιέται», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, καλώντας ακόμα και τους πολίτες που «φλερτάρουν» με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή όσους απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν στις κάλπες, «αν θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη παράταξη και όχι να είμαστε εμείς κι εμείς», σημείωσε ο ίδιος.

Η ανάπτυξη στην Καβάλα έρχεται… από αέρος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πριν αναχωρήσει από την Καβάλα επέλεξε συνειδητά να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις όπου εκπαιδεύονται οι πιλότοι της EGNATIA AVIATION στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος». Ο λόγος που ξεχώρισε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, ήταν το ίδιο το αντικείμενό της, λέγοντας ότι η Ελλάδα προσφέρει τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για να δημιουργηθούν τέτοιες σχολές πιλότων, ενώ διαθέτει και πολλά μικρά αεροδρόμια με ελάχιστη κίνηση τους περισσότερους μήνες. «Η χώρα χρειάζεται να εκμεταλλευτεί αυτό που είναι και θα προτείνω με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία επιβεβαίωσα σήμερα, τη δημιουργία τέτοιων σχολών», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.