Μάκης Παπαδόπουλος για Τεχνικό Πρόγραμμα 2018: Η διοίκηση Τσανάκα «βαφτίζει» καινούριες τις ίδιες μελέτες εδώ και 3 χρόνια

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επισημαίνει ότι η καθημερινότητα είναι η αυτονόητη υποχρέωση για μία διοίκηση του δήμου και «επισυνάπτει» παρεμβάσεις οι οποίες δεν εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα

Θέση επί της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος για το 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) πήρε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναζητάει τις «μελέτες στρατηγικής στόχευσης» και αμφισβητεί ευθέως ότι ο δήμος στοχεύει στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ θέτει και μια… πρόκληση στη διοίκηση Τσανάκα, λέγοντας ότι «μόλις αποκτήσουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, θα πάμε με τις προτάσεις μας να τις κοστολογήσουμε επίσημα με τους υπαλλήλους του Δήμου και να βρούμε και τα εργαλεία χρηματοδότησης! Θα το δεχτεί αυτό ο κ. Φιλόσογλου; Εμείς πάντως θα το κάνουμε».

Διαβάστε την ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ούτε να σχεδιάσει ούτε να υλοποιήσει ένα απλό Τεχνικό Πρόγραμμα…

Μάθαμε χθες ότι «όραμα» της διοίκησης Τσανάκα είναι η… καθημερινότητα! Μάθαμε ακόμη ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι «ρεαλιστικό» και έχει και μελέτες «στρατηγικής στόχευσης»…

Και εγώ που νόμιζα πως η καθημερινότητα είναι η αυτονόητη υποχρέωση για μία διοίκηση του Δήμου!

Τρία χρόνια μιλάνε για «μελέτες στρατηγικής στόχευσης». Ποιες είναι αυτές άραγε; Και γιατί βάζουν 3 χρόνια τώρα τις ίδιες και τις ίδιες μελέτες για καινούριες; Μήπως γιατί δεν υλοποιήθηκαν ακόμη;

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Επικοινωνίας κ. Φιλόσογλου ζήτησε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης προτάσεις συγκεκριμένες και κοστολογημένες. Τρία χρόνια καταθέτουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, μόνο ο κ. Φιλόσογλου το αγνοεί και ποτέ φυσικά αυτές δεν έγιναν αντικείμενο συζήτησης.

Όπως του απάντησα και χθες, μόλις αποκτήσουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου, θα πάμε με τις προτάσεις μας να τις κοστολογήσουμε επίσημα με τους υπαλλήλους του Δήμου και να βρούμε και τα εργαλεία χρηματοδότησης! Θα το δεχτεί αυτό ο κ. Φιλόσογλου; Εμείς πάντως θα το κάνουμε…

Τελικά, άμα είσαι στη διοίκηση και θέλεις να παραμυθιάσεις τον εαυτό σου, μπορείς κάλλιστα να το κάνεις. Μην έχεις όμως και την απαίτηση να παραμυθιάζεις και τους συναδέλφους σου στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι έχουν την γνώση και την εμπειρία να σε ελέγξουν για όσα λες.

«Σκοτώστρες» οι αυλές των σχολείων: θα ήταν πράγματι πολύ ρεαλιστικό αν η Δημοτική Αρχή αποφάσιζε να φτιάξει ΟΛΕΣ τις αυλές των σχολείων που έχουν διαβρωμένο τσιμέντο. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, παρόλο που υπάρχει και αυτό το έρμο το πρόγραμμα για τις Πράσινες Αυλές το οποίο κάθε χρόνο ΔΕΝ υλοποιείται και κάθε χρόνο μπαίνει στο Τεχνικό Πρόγραμμα …

«Καρμανιόλα» ο δρόμος του Περιγιαλίου: ρεαλιστικό θα ήταν να φτιαχτεί ο δρόμος στο Περιγιάλι πίσω από τα στρατόπεδα, που φτάνει στο LIDL και καταλήγει στον ΟΑΕΔ, στον οποίο ούτε πεζοδρόμια υπάρχουν ούτε φαρδύς δρόμος για να περνούν επιβατικά οχήματα, αστικά λεωφορεία, αλλά και τα απορριμματοφόρα. Ένας δρόμος που έχει πολύ συχνή χρήση, έχει συμβεί εκεί θανατηφόρο δυστύχημα και είναι ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ να φτιαχτεί.

Για αγώνες CAMEL TROPHY οι δρόμοι των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων: ρεαλιστικό θα ήταν να φτιάχνονται ΣΩΣΤΑ οι δρόμοι στους οικισμούς (αν φτιάχνονται) και όχι να γίνονται κακοφτιαγμένα μπαλώματα! Από ένα σημείο και μετά είναι και λίγο ντροπιαστικό να κοροϊδεύεις τον κόσμο στα μούτρα του.

Δημοτικό καταφύγιο ζώων (κυνοκομείο): «εξαφανισμένο» από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018! Ρεαλιστικό θα ήταν να φτιαχτεί κάποτε αυτό το έρμο το νέο Κυνοκομείο, που το βλέπαμε 3 χρόνια τώρα να είναι «στόχος στρατηγικής σημασίας» και ποτέ να μην υλοποιείται! Και πολλά άλλα παραδείγματα…

Το συμπέρασμα για εμάς είναι ένα: η Δήμητρα Τσανάκα και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ούτε να σχεδιάσουν ούτε να υλοποιήσουν