Στις κάλπες για την Κεντροαριστερά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ψηφίσετε στον νομό Καβάλας

Διαβάστε αναλυτικά τα Εκλογικά Κέντρα και όλους τους όρους διεξαγωγής της ψηφοφορίας λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές

Στις 08:00 το πρωί της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2017 θα «ανοίξουν» σε όλη την Ελλάδα οι κάλπες για την εκλογή του προσώπου που θα ηγηθεί του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, «όλα είναι έτοιμα» και στον νομό Καβάλας για να υποδεχθούν τους πολίτες που θα θελήσουν να συμμετέχουν με την ψήφο τους.

Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζετε:

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από τις 08:00 έως τις 20:00. Επαναληπτική ψηφοφορία: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 από τις 08:00 έως τις 20:00. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δικαίωμα ψήφου στην επαναληπτική ψηφοφορία έχουν όσοι έχουν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή! Απαραίτητη είναι η επίδειξη της Αστυνομικής ταυτότητας.

Πληροφορίες στο διαδίκτυο

Αν επιθυμεί κάποιος να προεγγραφεί, ώστε να μην περιμένει καθόλου στην ουρά αναμονής, μπορεί να εγγραφεί πατώντας εδώ.

Τα Εκλογικά Τμήματα της Καβάλας

Εκλογικό κέντρο δήμου Καβάλας
-1. Αίθουσα «Ν. Μάρτης» πρώην συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας. Ισόγειο Αντιπεριφέρειας-κτίριο πρώην Νομαρχίας.
Εκλογικό κέντρο πρώην δήμου Φιλίππων
-2. Δημαρχιακό κατάστημα Κρηνίδων.
Εκλογικό κέντρο δήμου Νέστου.
-3. Κτίριο Εργατικού Κέντρου στην Χρυσούπολη.
Εκλογικό Κέντρο δήμου Θάσου
-4. Δημοτικό κατάστημα Λιμένα.
-5. Πρώην κοινοτικό κατάστημα στα Λιμενάρια
Εκλογικό Κέντρο δήμου Παγγαίου
-6. Δημαρχιακό Μέγαρο στην Ελευθερούπολη, ισόγειος χώρος.
-7. Δημαρχιακό κατάστημα πρώην δήμου Ορφανού, Γαληψός.
-8. Δημαρχιακό κατάστημα πρώην δήμου Ελευθερών, Νέα Πέραμος.

Η εκλογική διαδικασία

Η εκλογή θα διεξαχθεί με πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα σε δύο γύρους. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα είναι πρώτος σε ψήφους, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Στον δεύτερο γύρο ψηφίζουν μόνον πρόσωπα που ψήφισαν στον πρώτο!

Οι πολίτες ψηφίζουν  και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο σε όποιο εκλογικό τμήμα τους βολεύει, μπορούν δηλαδή να ψηφίσουν σε άλλο εκλογικό τμήμα στον πρώτο γύρο και σε άλλο εκλογικό τμήμα στο δεύτερο γύρο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν σε δημόσια και δημοτικά κατά προτίμηση καταστήματα.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη).

Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων.  Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλλουν εισφορά 3 ευρώ.Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί  για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα  θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν  ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο  πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Το δίκτυο εμπιστοσύνης

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η Επιτροπή συγκρότησε «Δίκτυο Εμπιστοσύνης», ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο (αυτοδιοικητικής) Περιφέρειας, Νομού και δήμων. Σε αυτούς ανήκει η ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αλλά και τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες  στο «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» είναι εθελοντές.

Η Επιτροπή έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα με αποκλειστικά πληροφοριακό περιεχόμενο (εδώ). Η ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας της Επιτροπής είναι η ακόλουθη: [email protected] Σε αυτήν μπορούν οι πολίτες να απευθύνουν παράπονα ή καταγγελίες προς την Επιτροπή. Η Επιτροπή έχει πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Οι υποψήφιοι

  1. Ανδρουλάκης Νίκος
  2. Γάτσιος Κωνσταντίνος
  3. Γεννηματά Φώφη
  4. Θεοδωράκης Σταύρος
  5. Καμίνης Γιώργος
  6. Μανιάτης Γιάννης
  7. Πόντας Απόστολος
  8. Ραγκούσης Γιάννης
  9. Τζιώτης Δημήτρης.