Κατερίνα Ιωαννίδου: Παραμένω πιστή στις αρχές του συνδυασμού μας, δεν ανεξαρτητοποιούμαι, αν με θεωρούν βάρος, ας… με διαγράψουν!

Ανακοίνωση-τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου για την «καρατόμησή» της από τον Τόπο της Ζωής μας - «Αδειάζει» τον επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλο και κάνει λόγο για «γραμμή» που δεν υπάκουσε...

Παραμένει δημοτική σύμβουλος, δεν παραιτείται από το αξίωμά της το οποίο υπηρετεί κατόπιν «εντολής» πάνω από 300 Καβαλιωτών που την ψήφισαν στις Δημοτικές Εκλογές αλλά ούτε και ανεξαρτητοποιείται από τον Τόπο της Ζωής μας η Κατερίνα Ιωαννίδου όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της που έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του επικεφαλής Μάκη Παπαδόπουλου (διαβάστε την εδώ) να ζητήσει την παραίτησή της λόγω της απόφασής της να συμμετάσχει στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές ως υποψήφια σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου.

Η κ. Ιωαννίδου υποστηρίζει ότι όχι μόνον δεν παραβίασε καμία από τις καταστατικές αρχές της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε και την οποία υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνον δεν όφειλε να ενημερώσει προτού «κατέβει» ως υποψήφια στις εκλογές του Επιμελητηρίου Καβάλας (αλλά παρ’ όλα αυτά το έκανε και αυτό), αλλά υπαινίσσεται ότι ο πραγματικός λόγος της «διαγραφής» της ήταν ότι δεν ακολούθησε τη… «γραμμή» του συνδυασμού!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-απάντησης της κ. Ιωαννίδου.

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός

«Παραμένω συνεπής στις αρχές μας, στην ανεξαρτησία μας αλλά και στους στόχους που έθεσε ως παράταξη ο «Τόπος της Ζωής μας» στις εκλογές του 2014. Ενημέρωσα, ως μη όφειλα, αρκετές ημέρες πριν τον επικεφαλής της παράταξής μας, για την πρόθεσή μου να συμμετάσχω στις εκλογές του Επιμελητηρίου με τον συνδυασμό του Παύλου Ζησίμου «Ανανέωση Τώρα». 

Επειδή, μεσολάβησαν αρκετές πιέσεις από διάφορα κέντρα για να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, ενημέρωσα ξανά τον επικεφαλής μας, για την ΤΕΛΙΚΗ μου απόφαση, ΠΡΙΝ από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. 

Η υποψηφιότητά μου στο Επιμελητήριο δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, διότι γνώριζε τόσο ο επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» όσο και άλλα μέλη του συνδυασμού για τις προθέσεις μου. 

Ουδέποτε τέθηκε όρος ή υπήρξε προειδοποίηση για διαγραφή ή απαίτηση για παραίτηση. Δεν ξέρω τι μπορεί να μεσολάβησε και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το σχολιάσω. 

Δεν αισθάνομαι ότι παραβίασα κανέναν κανόνα ή δέσμευση. Εκτός κι αν η απόφασή μου να μην ενδώσω σε πιέσεις εκλαμβάνεται ως διαφοροποίησή μου από κάποια «γραμμή» του συνδυασμού. 

Με λύπη μου διάβασα ανακοίνωση της παράταξης «ο Τόπος της Ζωής μας» στην οποία αναφέρεται ότι δήθεν γνώριζα ότι δεν έπρεπε να καταθέσω υποψηφιότητα σε εκλογικές διαδικασίες άλλων φορέων. Ακόμη μεγαλύτερη λύπη αισθάνομαι για το γεγονός ότι ενημερώθηκα για την ανακοίνωση αυτή από τον Τύπο, μιας και το συγκεκριμένο κείμενο δεν εστάλη ποτέ σε μένα. 

Εκπλήσσομαι, δε, που αυτός ο άγραφος έως τώρα «κανόνας» εφευρέθηκε μόνο για την περίπτωσή μου και όχι για άλλα μέλη του «Τόπου της Ζωής μας» που κατεβαίνουν στις ίδιες επιμελητηριακές εκλογές, σε άλλες παρατάξεις. 

Δεν γνώριζα -και δεν μπορώ να δεχθώ- ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά, ως δημοτική σύμβουλος, θα σημάνει και την στέρηση της δυνατότητας άσκησης των επαγγελματικών μου δικαιωμάτων. Θεωρώ πρωτοφανές, όχι μόνο για τα δεδομένα του Δήμου Καβάλας αλλά και για τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, να απαγορεύεται η ενασχόληση των αιρετών με τα επαγγελματικά σωματεία ή φορείς στους οποίους ανήκουν, είτε ως συνδικαλιστές, είτε ως εκπρόσωποι των συναδέλφων τους σε επαγγελματικούς ή κλαδικούς φορείς. 

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου κατεβαίνω ως επαγγελματίας αυτού του τόπου και όχι ως συνδυασμός. 

Ούτε μονομέρεια υπήρξε ούτε αιφνιδιασμός. Θεωρώ αδιανόητο να έρθω σε συνεννόηση ή διαπραγμάτευση για μια επαγγελματική υποψηφιότητα με τον δημοτικό συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκα δημοτική σύμβουλος. 

Τέτοια παζαρέματα δεν ταιριάζουν ούτε στον χαρακτήρα μου ούτε στην επαγγελματική μου διαδρομή 

Από την προεκλογική περίοδο του 2014 έως και σήμερα, παραμένω πιστή στις αρχές και τις αξίες της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, κι αυτό έχει φανεί από την εργατικότητά μου και τη συμμετοχή μου στις δράσεις της. 

Κυρίως όμως έχει φανεί έως τώρα ξεκάθαρα από τη στάση μου, την έμπρακτη υποστήριξη και τον τρόπο που ψήφιζα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα κατά συνείδηση και πάντα στηρίζοντας συγκεκριμένες αρχές και αξίες. 

Όπως δεν παρενέβη ποτέ στις επαγγελματικές, κλαδικές ή συνδικαλιστικές επιλογές κανενός, έτσι δεν θα ήθελα η δημοτική μου παράταξη να κάνει το ίδιο σε βάρος μου ή σε βάρος άλλων συναδέλφων. 

Με λυπεί το γεγονός ότι στις άλλες παρατάξεις οι αιρετοί είχαν το αυτονόητο δικαίωμα δραστηριοποίησης σε έναν φορέα άσχετο με τον Δήμο αλλά εγώ «στερήθηκα», κατόπιν εορτής, το δικαίωμα αυτό. 

Αιφνιδιάζομαι από το γεγονός ότι «ποινικοποιείται» η υγιής ενασχόληση με τα επαγγελματικά κοινά και μάλιστα σε έναν επιμελητηριακό συνδυασμό που δεν έχει καμία σχέση με κόμματα ή δημοτικές παρατάξεις. 

Τον Μάιο του 2014, σε μια δύσκολη εκλογική μάχη με πολλούς συνδυασμούς και εκατοντάδες υποψήφιους, στήριξα την παράταξη «ο Τόπος της Ζωής μας» και με τίμησαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 300 συμπολίτες μου. 

Η συνείδησή μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να τους προδώσω. 

Παραμένω δημοτική σύμβουλος έως το τέλος της δημοτικής θητείας και δεν έχω πρόθεση να ανεξαρτητοποιηθώ. Αν η παράταξή μου με θεωρεί βάρος, έχει τη δυνατότητα να με διαγράψει.