Κώστας Γαβρόγλου από Καβάλα: Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ είναι ένα μικρό θαύμα μέσα σε ένα σύστημα που καταρρέει

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξήρε το έργο που γίνεται στο Ίδρυμα, ενημερώθηκε για όλα τα θέματα από τον Πρύτανη Δημήτρη Μπαντέκα και υποσχέθηκε θα συνεχίσει να στηρίζει το success story του ΤΕΙ

Μις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΑΜ-Θ επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2017 ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο οποίο τον υποδέχτηκαν ο Πρύτανης Δημήτρης Μπαντέκας, οι αντιπρυτάνεις Θανάσης ΜητρόπουλοςΔημήτρης ΜαδυτινόςΓιαννούλα Φλώρου και Δημήτρης Εμμανολούδης, τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου, καθώς και καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν το ΤΕΙ, όπως και για την επικείμενη «συγχώνευση» του Ιδρύματος με το ΔΠΘ, τη λειτουργία του Ανοιχτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, το Ερευνητικό Τεχνολογικό Ινστιτούτο, τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το τμήμα Λογιστικής, καθώς και για την ένωση των τμημάτων Γεωπονικής και Δασοπονίας και Έργων Ανάπλασης Φυσικού Αστικού Τοπίου Ορεστιάδας με τη Δράμα.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, η «παραγωγή» τμημάτων σε όλη την χώρα ήταν λάθος που απλά εξυπηρετούσε πολιτικά παιχνίδια και όπως ήταν φυσικό δεν είχε την αναμενόμενη τύχη. «Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να αναβαθμιστεί μέσω της προσπάθειας που γίνεται να συνενωθούν τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ θα πρέπει αν επιλυθούν και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα ιδρύματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, ενώ τόνισε ότι στο τέλος του χρόνου θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα αφορά τα εργασιακά θέματα των καθηγητών και διαβεβαίωσε ότι το είναι διασφαλισμένο το δικαίωμα που έχουν στην εργασία οι σπουδαστές των ΤΕΙόταν βγουν στην αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαντέκας αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημειώνει το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, στον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει αξίας 11 εκ. ευρώ, στον σταθμό του CERN, καθώς και στα 8 εκ. ευρώ που θα δοθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ανακαινιστούν οι 450 κλίνες των φοιτητικών εστιών.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ράντος από το τμήμα Πληροφορικής, καθώς και ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης ο οποίος μιλώντας για τη «συγχώνευση» ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ΔΠΘ είπε στον κ. Γαβρόγλου πως «είναι στο χέρι σας να μείνετε στην Ιστορία με αυτήν την κίνηση. Μαξιμαλιστές υπάρχουν και στο δικό μας ΤΕΙ, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι οι προσωπικές επιδιώξεις του καθενός».

Ο υπουργός εν κατακλείδι είπε ότι «είναι επίτευγμα το γεγονός ότι το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, μέσα σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, καταφέρνει να πετυχαίνει μικρά θαύματα και μαζί με άλλα αντίστοιχα success story στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κρατάνε ψηλά το σύστημα που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει».