Και νέο «καμπανάκι» για τα σχολικά κτίρια χτυπάει ο Μάκης Παπαδόπουλος

Σε... «κακό χάλι» οι σχολικές μονάδες του δήμου Καβάλας παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας

Φτάνουν οι διαπιστώσεις, τα ευχολόγια και οι υποσχέσεις σχετικά με την απαραίτητη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του δήμου Καβάλας, υπογραμμίζει ο Μάκης Παπαδόπουλος στηλιτεύοντας την «πάγια τακτική» της Διοίκησης Τσανάκα να απαξιώνει τα δίκαια και λογικά αιτήματα των διευθυντών των Σχολείων μας την ίδια στιγμή που «ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα των δημοτών» σε… «πανηγύρια» και σε «πολιτικούς πελάτες» της…

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας υπενθυμίζει ότι η παράταξή του είχε επισημάνει την κατάσταση από τον περασμένο Αύγουστο, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα απολύτως και ας πλησιάζουν… Χριστούγεννα! Επίσης, χαρακτηρίζει ως «δικαιολογία» τη ρητορική της Δημοτικής Αρχής που συνδέει τις συντηρήσεις των Σχολείων με την ένταξη των απαραίτητων έργων στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Μάκη Παπαδόπουλου.

Σε «κακό χάλι» παραμένουν τα σχολικά κτίρια

Κοντεύουν να φτάσουν τα Χριστούγεννα, και σε πρόσφατες επισκέψεις μας διαπιστώσαμε ότι πολλά σχολικά κτίρια συνεχίζουν να έχουν σοβαρά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα, τα οποία εμποδίζουν δασκάλους και μαθητές να κάνουν ένα αξιοπρεπές μάθημα.

Αρχές Αυγούστου, είχαμε προτείνει στη διοίκηση να βάλει προτεραιότητες, να αντιμετωπίσει άμεσα τις φθορές που είναι επείγουσες, να διαθέσει περισσότερο προσωπικό και να βάλει περισσότερα χρήματα για τις συντηρήσεις αντί να τα ξοδεύει δεξιά και αριστερά.

Παρόλο που μπήκαν προτεραιότητες απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τελικά ούτε τα κατεπείγοντα ούτε επείγοντα προβλήματα των σχολείων λύθηκαν: αίθουσες παραμένουν αχρηστευμένες και αναγκάζονται οι διευθυντές να χρησιμοποιούν γυμναστήρια για διδασκαλία, αίθουσες χωρίς πόρτες και με υγρασίες και μούχλες, νηπιαγωγεία που δεν έχουν εσωτερικά τουαλέτες και πολλά άλλα.

Πέρσι, είχε δεσμευτεί η Δήμαρχος ότι μέσα το καλοκαίρι του 2017 θα φτιαχτούν όλα τα σχολεία. Στις αρχές Αυγούστου, ρωτήσαμε ξανά τη Δήμαρχο Καβάλας αν έχουν γίνει οι τεχνικές εργασίες στα σχολικά κτίρια για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Τότε η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απάντησαν, με ειρωνικές αναφορές προς τους διευθυντές των σχολείων, ότι τα αιτήματά τους είναι υπερβολικά και ορισμένες φορές παράλογα.

Παρόλο που η διοίκηση του Δήμου διανύει τον 4ο χρόνο της θητείας της, μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι οι διευθυντές των σχολείων είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν υπηρεσιακά όλα τα τεχνικά προβλήματα που εντοπίζουν, ώστε να ενημερωθεί πλήρως ο υπεύθυνος για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, δηλαδή ο Δήμος. Δεν είναι “προσωπικές χάρες” ή “εξυπηρετήσεις”, είναι η αναγκαία προϋπόθεση ώστε τα παιδιά μας να έχουν ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον.

Πού είναι επιτέλους οι λύσεις; Φτάνουν πια οι διαπιστώσεις και οι δικαιολογίες ότι φταίνε κάποιοι άλλοι ή φταίει η προηγούμενη διοίκηση! Τι κάνει εδώ και 3 χρόνια η διοίκηση Τσανάκα; Αφήνει ασυντήρητα τα σχολικά κτίρια, για να διαπιστώσει μετά ότι πρέπει να μπουν στο ΕΣΠΑ για να φτιαχτούν; Και τι θα κάνουν δηλαδή γονείς και παιδιά; Θα περιμένουν το ΕΣΠΑ; Ή μήπως τον τελευταίο χρόνο πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αν έχει τέτοιες σκέψεις η Δήμαρχος Καβάλας για να κοροϊδέψει τους πολίτες, θα εκπλαγεί δυσάρεστα. Δυστυχώς για εκείνη, οι πολίτες έχουν αποκτήσει εμπειρία και δεν αποδέχονται πια τέτοιες μεθόδους…

Κάθε μέρα που περνά, σε κάθε σοβαρό θέμα της καθημερινότητας των δημοτών, διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση Τσανάκα “δεν σκύβει” ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα και δεν έχει την ικανότητα να σχεδιάζει τις λύσεις και να προγραμματίζει την εφαρμογή τους με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Αντίθετα, διαπιστώνουμε την εξαιρετική της “ικανότητα” να ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα των δημοτών σε “πανηγύρια” και σε πολιτικούς της “πελάτες”…