Μάκης Παπαδόπουλος: Οι «χαμηλές πτήσεις» και τα πανηγύρια της Διοίκησης Τσανάκα στην… Κίνα!

Νέα «επίθεση» του επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας στη Δημοτική Αρχή με αφορμή την παρουσία της Fraport στην Καβάλα και την... απουσία του δήμου Καβάλας

ΟΜάκης Παπαδόπουλος βρέθηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκεί όπου η Fraport Greece παρουσίασε στους φορείς και τα ΜΜΕ της Καβάλας τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε επισημαίνοντας την ανάγκη η παρουσία της εταιρίας στην περιοχή να λειτουργήσει επ’ ωφελεία και της τοπικής κοινωνίας.

Εξ αφορμής της παρουσίασης της Fraport, ο κ. Παπαδόπουλος δεν χάνει την ευκαιρία να «επιτεθεί» εκ νέου στη Διοίκηση Τσανάκα για να υπογραμμίσει ότι τα στελέχη της είναι ανίκανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να «εξυψώσουν» την Καβάλα καθιστώντας την μία «πύλη του παγκόσμιου εμπορίου».

Επί τη ευκαιρία, ο δημοτικός σύμβουλος δεν παραλείπει να σημειώσει ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσει -και να διευρύνει- την παρουσία της στην Καβάλα η διεθνώς αναγνωρισμένη Σχολή Αεροπλοΐας Egnatia Aviation.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Εμείς στοχεύουμε σε έναν δήμο Καβάλας “υψηλών πτήσεων”!

«Στη χθεσινή παρουσίαση της FRAPORT για το σχέδιο ανάπτυξης του Αεροδρομίου Καβάλας επισημάναμε στους εκπροσώπους της το θέμα του κόμβου συνδυασμένων μεταφορών με διεθνή εμβέλεια στην περιοχή μας.

Εμπορικό λιμάνι, Εγνατία οδός, Αεροδρόμιο και μελλοντική σιδηροδρομική σύνδεση με Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αν συνδυαστούν για τις εξαγωγές των δικών μας προϊόντων αλλά και για τη μετακίνηση εμπορευμάτων από άλλες ηπείρους στην Ευρώπη, θα μας μεταμορφώσουν σε ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και θα “απογειώσουν” την οικονομία του τόπου μας.

Η περιοχή μας κάνει τα τελευταία χρόνια σημαντικές εξαγωγές σε αγροτικά προϊόντα. Οι εμπορικές cargo πτήσεις θα ανοίξουν τις εξαγωγές των προϊόντων μας σε νέες αγορές, θα χαμηλώσουν το μεταφορικό κόστος και σίγουρα τον χρόνο μεταφοράς των προϊόντων και θα δώσουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα μας. Κυρίως όμως, θα κάνουν τον τόπο μας κόμβο του διεθνούς εμπορίου ανάμεσα σε Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, θα βοηθήσουν να δημιουργηθούν ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ γύρω από τον εμπορικό, τον μεταποιητικό και τον μεταφορικό τομέα.

Τονίσαμε επίσης την ανάγκη η FRAPORT να έχει καλή συνεργασία με την Ακαδημία Πιλότων Egnatia Aviation, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει η όποια επένδυση στο αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Εμείς στηρίζουμε την εκπαιδευτική και επενδυτική δραστηριότητα της EGNATIA AVIATION και θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την λειτουργία μίας παγκόσμια αναγνωρισμένης σχολής αεροπλοΐας στην περιοχή μας.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται μεγαλεπίβολα, αλλά στις σημερινές οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες είναι απολύτως εφικτά.

Ένας τέτοιος στόχος όμως θέλει μία διοίκηση στο Δήμο που να καταλαβαίνει από τέτοιες υποθέσεις. Θέλει τεχνογνωσία, ειδικό σχέδιο, πρόσβαση σε κέντρα λήψης αποφάσεων, ικανά και έμπειρα στελέχη, όρεξη για δουλειά.

Δυστυχώς, η Καβάλα “έπεσε” σε μία Δημοτική Αρχή που προτιμά τα πανηγύρια, τις προσωπικές φωτογραφίες, τα ρουσφέτια και τις πελατειακές σχέσεις, τα ταξίδια πολυτελείας και άλλα παρόμοια. Μέχρι την Κίνα πήγε η Δήμαρχος, σε μία περιοχή – κέντρο της υψηλής τεχνολογίας και των μεταφορών, ούτε εκπρόσωπο του ΤΕΙ πήρε ούτε του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής ούτε κανενός άλλου οικονομικού και παραγωγικού φορέα.

Πήγανε πάλι για χορούς και τραγούδια. Τι τους νοιάζει, αυτοί να περνάνε καλά…».