Για προσπάθεια καταστολής της απεργίας στην Selecta Hellas με μπράβους κάνει λόγο το ΚΚΕ Καβάλας

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος-Ποιους καταγγέλλει ως «συμπαραστάτες» στο περιστατικό και η σύνδεσή του με την προσπάθεια «χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία από τη συγκυβέρνηση»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η επιχείρηση Selecta Hellas, η οποία διατηρεί θερμοκήπιο στο Ερατεινό του Δήμου Νέστου, «επιστράτευσε μπράβους, σκοτεινούς τύπους του υποκόσμου και με την άμεση συμβολή της Αστυνομίας επιτέθηκε στους απεργούς από σωματεία της περιοχής και από το ίδιο το επιχειρησιακό σωματείο που περιφρουρούσαν την απεργία».

Σημειώνει, επίσης, ότι τέτοια περιστατικά βρίσκουν «συμπαραστάτες το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων του κεφαλαίου, τις τοπικές αρχές, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, το ΕΥΚ Καβάλας, την ΑΔΕΔΥ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Αστυνομία» και ξεκαθαρίζει ότι «οι εργαζόμενοι δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία δε θα περάσει ούτε με τον νέο νομοθέτημα-τερατούργημα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και το ΣΕΒ».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση-καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ χαιρετίζει όλους όσους βγήκαν σήμερα στην απεργία και διαδήλωσαν αποδεικνύοντας με τη στάση τους ότι οι εργάτες ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούν να σπάνε τον φόβο που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Όλους όσους συγκρούστηκαν με την υπονόμευση της απεργιακής μάχης από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, παραμέρισαν τις νέες παγίδες που στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εξασφαλίσει τη συναίνεση από τον ίδιο το λαό στα νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων του. Η σημερινή απεργιακή μάχη και η επιτυχία της αποτελεί παρακαταθήκη για την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους όσους από τα χαράματα έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στην επιχείρηση Selecta. Σε αυτό το εργασιακό κάτεργο που παράνομα χρησιμοποιεί το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου, απασχολεί εργαζόμενες χωρίς σύμβαση εργασίας, έχει ως «κανονικότητα» το απόλυτο «διευθυντικό δικαίωμα» να καλεί για δουλειά εργαζόμενους όποτε και αν το θελήσει, άλλοτε 12ωρα χωρίς ρεπό και άλλοτε 1 ή 2 μεροκάματα την εβδομάδα. Με την εργοδοσία να απαντά εκδικητικά σε όσους τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν ΣΣΕ με στάση εργασίας και άλλες κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, απολύοντάς τους.

Αυτή η «επιχείρηση πρότυπο της δίκαιης ανάπτυξης», από την οποία παρέλασαν και την εγκωμίασαν ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Αποστόλου, οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, ο αρχηγός της ΝΔ Μητσοτάκης, δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, αποφάσισε σήμερα ημέρα πανελλαδικής απεργίας να επιστρατεύσει μπράβους, σκοτεινούς τύπους του υποκόσμου και με την άμεση συμβολή της Αστυνομίας να επιτεθεί στους απεργούς από σωματεία της περιοχής και από το ίδιο το επιχειρησιακό σωματείο που περιφρουρούσαν την απεργία.

Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε πως για μονοπωλιακούς ομίλους τύπου «ΣΕΛΕΚΤΑ» δεν είναι αρκετό το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους χαρίζουν απλόχερα όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο όπως η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαθέτουν και αξιοποιούν πολυπλόκαμο μηχανισμό καταστολής, εξαγοράς, χειραγώγησης.

Στο έργο τους βρίσκουν συμπαραστάτες το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων του κεφαλαίου, τις τοπικές αρχές όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου που παρότι δεσμεύτηκε υπέρ των διεκδικήσεων των εργαζομένων στην παράσταση που πραγματοποίησαν αυτοί, από τότε τηρεί «σιγή ιχθύος», την Αστυνομία που έδρασε σε αγαστή συνεργασία με την εργοδοσία μπροστά στα μάτια όλων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες συνδικαλιστών ότι η επιχείρηση έχει επιστρατεύσει μπράβους που δεν είναι ούτε καν δηλωμένοι ως «εργαζόμενοι», η απάντηση ήταν αρνητική «γιατί είναι μέρα απεργίας!!!».

Παράλληλα, σύμμαχο έχουν και την ξεπουλημένη ηγεσία του Εργατικού Κέντρου με τον πρώην πρόεδρό του και νυν «σύμβουλό» του να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της εργοδοσίας όλο το προηγούμενο διάστημα, με συκοφαντίες απέναντι στο επιχειρησιακό σωματείο και το ταξικό κίνημα.

Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Η κυβέρνηση, η εργοδοσία, τα τσιράκια και οι μηχανισμοί της. Οι εργαζόμενοι δε θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία δε θα περάσει ούτε με τον νέο νομοθέτημα-τερατούργημα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και το ΣΕΒ, ούτε με τους μηχανισμούς καταστολής που στήνουν. Οι εργαζόμενοι δε θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα για να φουσκώνουν με εκατομμύρια οι τσέπες των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών. Έτσι κι αλλιώς…