Ανδρέας Νεφελούδης για ΒΦΛ: Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το καλύτερο δώρο για την επιμονή και την υπομονή τους

«Η επαναφορά στην εργασία κείναι το επιστέγασμα των αγώνων των ίδιων των εργαζόμενων και βέβαια η δικαίωση για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, πάνω σε ένα προσωπικό στοίχημα και μια προσπάθεια που διήρκησε 18 μήνες»

«Λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας διαπιστώνουν ότι ο αγώνας τους να επανέλθουν στην εργασία, εξασφαλίζοντας άμεση πληρωμή τμήματος απ τα οφειλόμενα και έγγραφή δέσμευση της εταιρείας για την τμηματική καταβολή του υπόλοιπου ποσού, με τα δικαιώματά τους επί της εργασίας τους απόλυτα διασφαλισμένα, βρίσκεται προς της τελικής δικαίωσης.

Μετά από δύο 24ωρα διαβουλεύσεων, το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση για την ΒΦΛ στο υπουργείο Εργασίας, με την έγγραφή δέσμευση όλων πάνω στην συμφιλιωτική πρόταση της κυβέρνησης.

Η επιμονή του γ.γ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας που ήταν και ένα προσωπικό του στοίχημα και δέσμευση προς το σωματείο εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οδηγεί τελικώς στην επιστροφή τους στην εργασία.

Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό δε ότι η εταιρεία δεσμεύθηκε εγγράφως πως μέχρι τα τέλη του έτους, κάθε εργαζόμενος θα λάβει ένα ποσό 2.000 ευρώ, έναντι των οφειλόμενων χρημάτων και επίσης στις αρχές του νέου έτους και ενόψει της επιστροφής τους στην εργασία, θα τους χορηγηθεί ένα ακόμη ισόποσο με αποδοχή της υποχρέωσής εξόφλησής τους εκ μέρους της εταιρείας.

Η ηγεσία του υπουργείου, παρά την κρισιμότητα της υπόθεσης, παρέμεινε καθ όλη τη διάρκεια του διημέρου, σταθερή πάνω στις προτάσεις της και προσφέρει πλέον στις οικογένειες των εργαζομένων προς οριστική επικύρωση, μια συμφωνία με την οποία:

  1. Αναγνωρίζεται ότι οι θέσεις εργασίας είναι όλες ενεργές.
  2. Αναγνωρίζεται και η οφειλή μισθών υπερημερίας για το διάστημα που κάθε εργαζόμενος ήταν εκτός.
  3. Η επιστροφή στις 22/1/2018 θα γίνει στις ίδιες θέσεις που είχαν και πριν.
  4. Άμεσα θα υπογραφούν και τα συμφωνητικά για την καταβολή τις προκαταβολής των 2.000 ευρώ, μέχρι τις 31/12/2017

«Η επαναφορά στην εργασία και η πληρωμή των χρημάτων που χάθηκαν τους προηγούμενους μήνες είναι το επιστέγασμα των αγώνων των ίδιων των εργαζόμενων και βέβαια η δικαίωση για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, πάνω σε ένα προσωπικό στοίχημα και μια προσπάθεια που διήρκησε 18 μήνες και έφτασε έως της πλήρους αποκατάσταση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων και συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων πλέον για μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΒΦΛ» αναφέρει σχετικά ο γ.γ. Εργασίας Α. Νεφελούδης.

Ο κ. Νεφελούδης χαιρετίζει την ειλικρινή διάθεση όλων για τη επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων και δεσμεύεται να παρακολουθήσει από κοντά την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας.

Θεωρεί επίσης την καλή διάθεση που επέδειξαν όλες οι πλευρές, ως βάση για την τήρηση της συμφωνίας και το κείμενο του συμβιβασμού ως πρότυπο παράδειγμα για υποθέσεις που εκκρεμούν».

Δελτίο Τύπου